Flexibele fotoafdrukken kosten veel geld

0
96

Kostprijs
Door het geringe formaat van het toestel en omdat dit toestel foto’s print is het inktpatroon (te?) snel leeg. Vooral het printen op de hoogste kwaliteit slurpt inkt; in lagere kwaliteit printen is eigenlijk niet interessant, omdat de afdrukken alleen dienst kunnen doen als proefafdruk. We slaagden er in slechts 20 foto’s af te printen met één patroon. Nieuwe patronen zijn stevig geprijsd (¤14 tot ¤20). Eén foto kost dus tussen de 0,7 en 1 euro, gerekend zonder papier! Een ‘value pack’ van 120 vellen 10 x 15 cm fotopapier kost 27 euro. Dat voegt dus nog eens 0,27 euro toe aan de kostprijs per foto.
Je moet deze fotoprinter dus beslist niet kopen als je vooral goedkope afdrukken wilt maken. Dan is een van de online fotoafdrukdiensten die we een jaar geleden testten een betere optie.
Deze fotoprinter is vooral nuttig voor enthousiaste fotografen die overal en onmiddellijk hun foto’s willen kunnen afdrukken en voor wie de prijs per afdruk niet van belang is.

Connectiviteit
Je kunt HP Photosmart A618 op meerdere manieren gebruiken. Je kunt het toestel aansturen via het niet bijgeleverde standaard USB-kabeltje, via Bluetooth, flashkaarten of Pictbridge. We hebben alle mogelijkheden uitgeprobeerd.
Het toestel aansturen via Bluetooth gaat zeer goed. We hebben dit getest met een gsm en een notebook. De gsm (een Samsung SGH-E900) herkende het toestel direct. Nadat de verbinding was aangelegd kan je enkele instellingen maken zoals het aantal afdrukken, het printformaat, de resolutie, de randdikte etc.
De ingebouwde kaarlezer en USB-ingang kan je gebruiken om zonder computer snel foto’s af te drukken van externe geheugens. Je kunt ook de foto’s op die geheugens bekijken, maar dit gaat sneller op de camera zelf. Je kan ook een selectie maken of enkel een deel uit een foto afprinten. Je kunt ook foto’s verwijderen van het aangesloten geheugen.


HP Photosmart A618 in geopende toestand

1
2
3
Vorig artikelErvaring met dienst na verkoop Aldi
Volgend artikelIntel belooft betere prestaties en autonomie voor toekomstige notebooks