Back to the roots

0
76

Op de website van Palm vind je onder meer een groot aanbod aan extra software, van naslagwerken tot spelletjes, van rekenbladen tot reisgidsen. De meeste software is echter verre van gratis, we noteren als hoogste prijs 78 euro, de meeste zijn gelukkig wel een stuk democratischer. Toch is het hier opletten geblazen: heel wat software is niet compatibel met de Z22, waarschijnlijk te wijten aan de erg lage resolutie. Een tweede beperkende factor van de Z22 is het geheugen. Herinner je dat dit toestel slechts een geheugen van 32 MB heeft waarvan 20 MB ter beschikking blijft van de gebruiker en je zult onmiddellijk begrijpen waarom we het ontbreken van een slot voor geheugenkaartjes sterk betreuren! Van zowat alle aangeboden software is een gratis probeerversie te downloaden, we kunnen je zeker aanbevelen van deze mogelijkheid gebruik te maken.


Momenteel verkrijgbaar: speciale Sudoku versie!

Conclusie
Nee, met de Palm Z22 kan je niet telefoneren, geen foto’s nemen en geen muziek beluisteren. Maar ben je op zoek naar een eenvoudige, snelle, praktische en betaalbare Personal Digital Assistant zonder franje of andere toeters en bellen dan heb je die hier gevonden! We betreuren twee negatieve punten: het ontbreken van een Nederlandstalige handleiding en het ontbreken van een uitbreidingsslot voor het nogal krap bemeten geheugen.
Adviesprijs
109,- euro
Systeemvereisten

PC-vereisten: Windows 2000 (SP4), Windows XP, USB-aansluiting en cd-romstation, beheerdersrechten vereist voor installatie, (voor Outlook-synchronisatie is Microsoft Outlook 2000, 2002, of 2003 vereist);

Mac vereisten: Mac OS 10.2.8 tot 10.4, USB-aansluiting en cd-romstation, beheerdersrechten vereist voor installatie.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMeerdere computers op één scherm, muis en toetsenbord aansluiten
Volgend artikelPotje voetbal om mee te huilen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.