Back to the roots

0
76

In onze testen komen we regelmatig MP3 spelertjes tegen die ook kunnen synchroniseren met Outlook. Het grote verschil is evenwel dat je dan de data wel kunt lezen, maar niets kunt wijzigen of bijvoegen. Precies dat kan je nu wel op de Palm Z22, en zelfs op twee manieren. Je kunt op het scherm een miniatuurklaviertje oproepen, en hierop met de stylus de letters aantikken, ofwel maak je gebruik van het graffiti schrijfgebied, het onderste deel van het scherm. Met de stylus teken je hierop achtereenvolgens de letters van de tekst die je wilt invoeren. Er zijn wel afspraken hoe je welke letter precies moet tekenen. Je kunt hiervoor een korte les volgen die standaard op de Palm Z22 staat, en je krijgt een zelfklever met de symbolen meegeleverd in de verpakking van het toestel. Na enkele minuutjes heb je dat systeem wel onder de knie. Het werkt erg snel en uiterst accuraat – hiervoor verdient Palm zonder meer een pluim.


Gegevens worden gekopieerd

De volgende keer dat je nu de Palm Z22 aan je pc koppelt, zal het synchroniseren in twee richtingen verlopen: wat je intussen op de pc in Outlook hebt gewijzigd, wordt ook op de Palm gewijzigd, maar alles wat jij op je Palm hebt toegevoegd of veranderd, wordt op zijn beurt ook in Outlook aangepast! (Dit is de standaard instelling. Wil je om één of andere reden dat die synchronisatie altijd "enkel richting" gebeurt, kan je dit aanpassen).
In theorie is er nog een andere mogelijkheid om gegevens te laden. De Z22 is namelijk uitgerust met een infraroodpoort. Via de "beam"-functie kan je informatie ontvangen van (en verzenden naar) andere Palm Powered-handhelds met een infraroodpoort – maar in de praktijk zien we dat toch niet te vaak gebeuren. Die infraroodpoort is bijvoorbeeld wel nuttig voor sommige accessoires, zoals het draadloze, opvouwbare Palm-toetsenbord (63,58 euro).
Net zoals in Outlook kan je op de Z22 je agenda weergeven per dag, per week of per maand. Je contacten krijg je te zien per lijn of als een volledige fiche, desgewenst met foto. Het menu van de Palm is zeer eenvoudig en vooral: goed doordacht, zelden zal je meer dan twee keer moeten klikken (met de stylus aantikken) om tot het resultaat te geraken.


Crazy Daisy en een (net gewonnen) kaartspel

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMeerdere computers op één scherm, muis en toetsenbord aansluiten
Volgend artikelPotje voetbal om mee te huilen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.