Back to the roots

0
76

Klaar … Start!
Voor de liefhebbers een technische noot: het hart van de Palm Z22 is een Samsung 200 MHz ARM-processor. Het besturingssysteem is Palm OS Garnet 5.4 en de Z22 heeft een niet uitbreidbaar geheugen van 32 MB, waarvan 20 MB beschikbaar voor de gebruiker. Deze PDA heeft geen slot voor geheugenkaartjes en dat is wel spijtig.
Wat tijdens het gebruik opviel was de snelheid waarmee het systeem werkt. Tussen het drukken op de aan/uit knop en het verschijnen van het hoofdscherm verloopt amper één seconde. Dat doet geen enkele MP3 speler of GSM, laat staan Windows-computer, deze Palm Z22 na!


De Z22 als rekenmachine of voor een fotoshow

In de blisterverpakking vind je ook nog een USB-synchronisatiekabel, een stroomadapter, een zestalige handleiding (maar geen Nederlands), een zelfklevend Graffiti 2-etiket als geheugensteuntje voor de manier waarop je de letters moet schrijven om herkend te worden, en een cd-rom. Deze bevat een tutorial, een introductiehandleiding en een kanjer van een gebruikershandleiding (343 bladzijden!) alles in zes talen – maar weer geen Nederlands. Alleen de korte introductiehandleiding is in onze taal vertaald. Op de cd-rom staan verder nog de software voor de synchronisatie van de Z22 met je pc plus nog wat bonussoftware.


Je afspraken per dag, per week of per maand

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMeerdere computers op één scherm, muis en toetsenbord aansluiten
Volgend artikelPotje voetbal om mee te huilen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.