Krachtige navigatie, onhandige interface

4
60


Mio C710 / C510E

Hardware C210

De C210 is een compactere, lichtere en simpelere navigatiecomputer, die echter wel dezelfde navigatiesoftware draait als zijn grotere broers (zie verder). De vormgeving is kubusachtig (85 x 59 x 40 cm), met onderaan een voetje dat niet kan worden verwijderd. In plaats van een vaste batterij gebruikt de C210 vier AA-batterijen, die met enige moeite in de achterkant kunnen worden ingebracht. Oplaadbare 2100 mAh NiMH batterijen van GP waren bij ons testexemplaar meegeleverd, maar voor een oplader moesten we zelf zorgen. (Het is mogelijk dat de winkelexemplaren zonder batterijen worden geleverd.) Zonder zijn batterijen weegt de C210 slechts 110 gram; met batterijen wordt dat ca. 230 gram (afhankelijk van het merk en type van batterijen). De autonomie hangt af van het gebruik en het type batterijen, maar kan tot vier uur bedragen.

Het 2,7 inch breedbeeld TFT-scherm heeft een landschapsoriëntatie. Het biedt met 320 x 240 pixels een even grote resolutie als zijn grote broers. Het scherm is aanraakgevoelig. Er is ook één bedieningsknop onderaan op de voorkant. Op de zijkant zit verder nog een stroomknop en een SD Card sleuf (maximaal 2 GB). Onderaan vinden we een mini-USB 1.1 en een 3,5-mm oortjes-plug terug. TMC is een apart bij te kopen optie die bestaat uit een kleine TMC-ontvanger die je aansluit op de mini-USB-plug van de C210 en een soepele TMC-antenne die je met twee zuignoppen op de voorruit van het voertuig bevestigt.

De SirFstartIII gps-ontvanger met 20 ontvangstkanalen is vast ingebouwd, maar het is mogelijk een exerne antenne aan te sluiten. De C210 gebruikt dezelfde processor als zijn grote broers (400 MHz Samsung 2440) en werkt dus even snel.

1
2
3
4
Vorig artikelMultifunctioneel kompas voor in de wagen en daarbuiten
Volgend artikelCoolpix weelde
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Vraag:
    Kan de C510 van deur tot deur in Duitsland, mits een SD kaartje te veranderen.Of Zijn het buiten de BENELUX enkel de hoofdwegen.?

  2. In tegenstelling tot wat we eerder schreven, heeft de Mio C710 geen interne harde schijf. De kaartgegevens zijn opgeslagen op een intern flashgeheugen. Het artikel werd in die zin aangepast.

Reacties zijn gesloten.