Tv-kijken via een adapter niet groter dan een USB-stick

0
48

De ontvangst was niet echt geweldig, op meer dan twee meter afstand moet je al nauwkeurig kunnen mikken én er mag geen hindernis tussen afstandsbediening en ontvanger staan. Natuurlijk kan je je afvragen waarom je op meer dan twee meter van je pc zou gaan staan om een programma te starten.


De TerraTec Remote Control Editor

Zolang de pc niet crasht (zie hoger) werkt de aangeboden TimeShift-functie naar behoren. Je kunt dus tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending bijvoorbeeld het beeld bevriezen omdat de telefoon gaat en dan nadien gewoon verder kijken, net alsof je naar een dvd of videoband aan het kijken was. Ook bij de toch al wat oudere Pentium IV leverde dat (meestal) geen probleem op.
Ook het gebruik van je pc als een programmeerbare videorecorder werkt voortreffelijk, met toch wel de opmerking dat je voldoende plaats op je harde schijf moet voorzien. De opname van precies 1 uur televisie leverde een bestand van 2,660 GB op.
Zowel bij de TimeShift-functie als bij het gebruik als videorecorder blijft natuurlijk het probleem van de ongenietbare beeldkwaliteit bestaan.


Zenderkeuze in mozaïekvorm

Conclusie
De Cinergy A USB XS heeft een aanbevolen prijs van 99,99 euro. Dit is een toestel met een enorm potentieel, maar wat hier aangeboden wordt is niet meer dan een gadget, en dan is 100 euro toch wel veel geld. In dit kader krijgt de tekst op het kleine papiertje dat in de doos zit meer betekenis: "Het apparaat mag niet worden meegegeven met het huishoudelijk afval".
Adviesprijs
99,99 euro
Systeemvereisten
Intel Pentium 4 / AMD Athlon XP CPU 2 GHz of hoger of betreffende Centrino gecertificeerde notebook, 512 MB RAM, 1 vrije USB 2.0 interface, audiohardware met DirectX-ondersteuning, cd-r/dvd-r-station voor het maken van video-cd’s/video-dvd’s, grafische kaart met DirectDraw stuurprogramma’s en Video Overlay-ondersteuning, analoge tv-ontvangst via kabel of dakantenne, Windows XP met ServicePack 2
1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloos muzieksysteem
Volgend artikelPlatte MP3-speler toont ook foto’s en video’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.