Tv-kijken via een adapter niet groter dan een USB-stick

0
48

Hier stopt dan ook het goede nieuws: het beeld is gewoon slecht. Op de doos en op de website wordt wel gejubeld over "perfecte beeldkwaliteit" en "bekijk programma’s in dvd-formaat (MPEG2)". We willen je er toch even op wijzen dat MPEG2 een standaard is voor videocompressie en helemaal niets zegt over beeldkwaliteit of resolutie.


Televisie kijken op je pc

De Cinergy A USB XS levert blijkbaar een beeld in QVGA resolutie, dus 320 x 240 pixels. Dat is wel een bruikbaar formaat voor je GSM of een MP3-spelertje, maar op de doos staat duidelijk "gebruik uw computer als televisie", en de meeste moderne computers hebben een 17" of een 19" LCD scherm van 1280 x 1024 pixels.

Blokvorming
De meegeleverde software TotalMedia2 toont je eerst het gekozen televisieprogramma in een venstertje, waarschijnlijk 640 x 480 pixels. Dat levert dan een onzuiver beeld op met sterke blokjesvorming. Onderschriften zijn amper of niet te lezen. Helemaal rampzalig wordt het met de optie "volledig scherm". Reken maar even uit, elke pixel van het 320 x 240 signaal wordt dan als een 16x vergroot blok op je scherm gezet. Bovendien kon de combinatie Cinergy + TotalMedia2 op onze testcomputers dit omzetten niet altijd volgen, met nog grotere blokvorming bij snelle bewegingen tot gevolg. De gebruikte testcomputers waren een Pentium IV – 1,7 GHz en een Pentium D – 3,2 GHz beide met recente grafische kaart. Het stereogeluid was wel overal in orde.


Twee onbewerkte screencaptures: 320 x 240 pixels is wel erg weinig!

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloos muzieksysteem
Volgend artikelPlatte MP3-speler toont ook foto’s en video’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.