Tv-kijken via een adapter niet groter dan een USB-stick

0
48

Een tweede heikel punt blijkt de stabiliteit van de software te zijn. OK, bij zo’n test spelen we de ganse tijd met het toestel en proberen we ook wel eens dingen uit die misschien niet direct zo bedacht zijn door de ontwerper, maar ArcSoft TotalMedia2 deed tot vier maal toe de Pentium D-computer bevriezen zodat alleen de aan/uit knop van de pc nog uitkomst bood. Op de Pentium IV crashte het programma gewoon of viel het televisiebeeld weg ("No Signal") op alle zenders totdat de pc herstart werd.


De afstandsbediening

Afstandsbediening
De meegeleverde afstandsbediening is gemaakt uit grijs plastic met knopjes in dezelfde schreeuwerige oranje kleur als de tuner zelf. Ze is wel erg compleet, maar dat heeft dan weer het nadeel dat er ontzaglijk veel en dus erg kleine knopjes op staan – we tellen 48 knopjes. Aangezien niet iedereen een olifantengeheugen heeft, wordt de kans op het indrukken van het verkeerde knopje op het verkeerde moment hiermee ook groter.
Samen met ArcSoft TotalMedia2 staat op de meegeleverde cd-rom ook nog Remote Control Editor, een programmaatje om de afstandsbediening volledig zelf te programmeren.


Multikabel, met infraroodontvanger, composit, S-Video en audioaansluiting

De afstandsbediening werkt met een infrarood zender. De ontvanger blijkt één van de uiteinden van de multikabel te zijn die met de Cinergy A USB XS wordt meegeleverd. Wanneer je de afstandsbediening wilt gebruiken met andere programma’s, moet de Cinergy A USB XS dus in een USB poort van je pc steken én de multikabel (met de ontvanger) in de Cinergy.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloos muzieksysteem
Volgend artikelPlatte MP3-speler toont ook foto’s en video’s
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.