Van muizen en mensen

1
81

Logitech G3 Laser Mouse
Hé kijk, een muis met een echt staartje! De G3 Laser Mouse is inderdaad geen draadloos exemplaar, maar speciaal bedoeld voor échte gamers. De draadloze muizen van het eerste uur durfden af en toe wel eens haperen, wanneer dat dan net gebeurt tijdens de ultieme sprong op het einde van een level is dat natuurlijk rampzalig. Hoewel we tijdens deze test geen van de drie vorige muizen konden betrappen op welke hapering dan ook, willen heel wat spelfanaten het risico niet lopen en verkiezen ze daarom een muis-met-draad.


Logitech G3 Laser Mouse

De G3 Laser Mouse is volledig zwart, een lichtgrijze schijn in de bovenkant zou voor wat fantasie moeten zorgen in deze saaie wereld maar slaagt daar niet in. Ze is middelgroot (116 x 64 x 38 mm) en weegt inclusief aansluitsnoer 91 gram. Dat is vrij licht, logisch want in tegenstelling tot draadloze muizen zitten er geen batterijen in.
De reclame stelt dat deze muis "gebouwd is voor lange gamesessies, met zijn ultralichte ontwerp en DryGrip-technologie". De muis ziet er echter uit alsof ze gemaakt is van ruw hardplastic en voelt ook zo aan. Bovendien is ergonomie ver zoek want deze muis is volkomen symmetrisch gebouwd. Dat maakt ze natuurlijk wel bruikbaar voor linkshandige gebruikers.
Het is een 6-knops-muis, maar in tegenstelling tot de vorige drie muizen is het scrollwieltje hier niet naar links of rechts te kantelen om zo horizontaal te scrollen. Spijtig, want dat is een praktische functie waar je vlug aan went. Er is wel een duimknop, maar die staat veel te hoog en veel te ver naar achter om vlot te bedienen, je moet telkens je hand verleggen. Natuurlijk kun je de muis verder naar voor onder je handpalm schuiven zodat de duimknop ongeveer juist zit, maar dan kan je niet meer aan de erg korte gewone muisknoppen. Bovendien hebben die een vrij zware "klik".
Omdat de muis symmetrisch is, zit er ook een duimknop aan de rechterkant, of moeten we hier van een pink-knop spreken? Misschien dat je na veel oefenen met je pink van rechts naar links kunt leren klikken, wij slaagden er niet in.
Maar zoals gezegd, het is een gamers-muis. Daarom heeft ze pal midden op haar kop een klein knopje waarmee je de gevoeligheid kunt wijzigen van 1.600 dpi naar 800 dpi of, in mensentaal: van een snelle, zenuwachtige muis naar een trage, nauwkeurige muis. Dat werkt uitstekend, ook voor bijvoorbeeld fotobewerking kan dat bijzonder nuttig zijn.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelAantal megapixels is steeds minder een issue
Volgend artikelSlanke slide-up gsm met 3.1 megapixels camera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

Reacties zijn gesloten.