Van muizen en mensen

1
81


Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse

De MX610 is een computermuis met een ergonomische vormgeving. Ze is dus alles behalve symmetrisch, en daarom brengt Logitech ze op de markt in twee varianten: voor rechtshandige en voor linkshandige gebruikers. Ons testmodel was een exemplaar voor linkshandigen.
Het is wel een muis voor mensen met grote handen: 125 x 67 x 42 mm is niet bepaald klein en met haar 142 gram is ze al evenmin een lichtgewicht. Dank zij de vloeiende ergonomische lijn valt ze als het ware in je hand. Toch kunnen we ons best voorstellen dat bijvoorbeeld kinderen problemen hebben met deze uit de kluiten gewassen muis. Behalve software zit er in de doos ook nog een verloopstekker van USB naar PS/2 voor de ontvanger.


Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse

De MX610 heeft een zwarte onderkant, een halfmat, lichtgrijs vlak is als het ware gedrapeerd over de bovenkant. Door zijn vorm en de vele knopjes ziet ze er nogal futuristisch uit. Inderdaad vele knopjes: deze muis is een – hou je vast – 10-knops-muis. Naast de gewone wijsvingerknop – we mogen hier niet over de linkerknop spreken, want bij een linkshandige muis staat die natuurlijk rechts – staan achtereenvolgens een kantelknop om het volume luider of stiller te zetten, dan een mute-knop. Nog wat hoger en met geen enkele vinger op een zinnige manier te bedienen staan nog twee knoppen waarmee je respectievelijk Outlook of MSN Messenger kunt starten. Deze knoppen lichten op, zodat je kunt zien wanneer er nieuwe berichten binnenkomen. Uiteraard zijn die naar wens te configureren naar je eigen e-mail- en chatprogramma. Op de zijkant staan nog twee knoppen, standaard geconfigureerd met de functies Volgende/Vorige om snel door websites en grote documenten te navigeren. Die knoppen staan echter te hoog om nog binnen het bereik van de duim te vallen, zodat je toch telkens je hand moet verplaatsen om ze te bedienen. Ten slotte is er nog het scrollwieltje dat naast klikken ook nog eens naar links en rechts kan kantelen, zodat je ook horizontaal kan scrollen of inzoomen op een foto. Onderaan de muis staat nog wel een aan/uit knopje voor energiebesparing wanneer je de muis langere tijd niet gaat gebruiken, maar die knop is niet meegerekend in de 10.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelAantal megapixels is steeds minder een issue
Volgend artikelSlanke slide-up gsm met 3.1 megapixels camera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

Reacties zijn gesloten.