Video en muziek op een draagbare speler met flashgeheugen

0
36

Opnemen
De U3 heeft een microfoon en een line-in ingang voor onmiddellijk te kunnen opnemen waar je ook bent. Het enige nadeel hier is dat je enkel in WMA formaat kan opnemen tot 128 kbps. Een handige functie is de autosync die muziekstukken gaat splitsen als er gedurende een langere tijd een stilte is. Met stemactivatie start de opname als de U3 geluid registreert.

u3_zoom04.jpg

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit van de Cowon iAUDIOU3 is goed tot zeer goed. Warme en heldere klanken galmen door de oortelefoontjes. Wanneer je het geluid te hard zet, kan hij de bass wel niet meer aan en vervormt het geluid volledig. Hier is dus het gevaar dat als je het volume te hoog zet je je gehoororganen kan beschadigen. Producenten zouden hiermee rekening moeten houden, want kinderen zijn niet altijd op de hoogte van de schade die dit kan berokkenen.

Conclusie
De Cowon iAUDIO U3 is een klein MP3-spelertje, maar toch een grote jongen in zijn gamma. Hij is stevig gebouwd en de interface is makkelijk in gebruik. De installatie van extra software en drivers is niet nodig als je gewoon muziekbestanden wenst te beluisteren. Zijn kleine schermpje is niet erg geschikt voor het bekijken van foto’s of video, maar is wel erg duidelijk en helder. We misten eigenlijk nog een koordje om hem rond je nek te kunnen hangen. Een nadeel is toch wel het stevige prijskaartje dat aan de Cowon Iaudio U3 hangt: maar liefst 165 euro voor 512 MB.
Adviesprijs
165 euro
1
2
3
4
Vorig artikelDe onvermoede gevaren van draadloze netwerken
Volgend artikelPC Welt test nieuwe Aldi Medion notebook