Video en muziek op een draagbare speler met flashgeheugen

0
36

Bestandsoverdacht
Om muziek over te dragen naar de iAUDIO U3 heb je geen extra software nodig of moet je geen drivers installeren omdat het een UMS apparaat is, wat wil zeggen dat het apparaat automatisch zichtbaar is onder Windows, Mac OS X en Linux als extern opslagmedium. Je kan dan gewoon muziek naar de U3 kopiëren. Als je filmpjes wenst te bekijken op je U3, dan moet je de meegeleverde JetAudio software installeren om de videobestanden om te zetten naar een formaat dat compatibel is met de U3.
JetAudio is de media player van Cowon die je toelaat om audio en video om te zetten, muziek af te spelen en playlists te maken, zoals elke andere mediaplayer. Een paar extra functies zijn een wekker, een aftelklok en een venster om de tekst van liedjes te bekijken.

u3_zoom01.jpg

Bouw, afmetingen en uithoudingsvermogen
De U3 voelt licht aan maar is toch zeer robuust. Hij is niet de kleinste speler in zijn klasse, maar dat wil niet zeggen dat het een nadeel is, integendeel. Hierdoor kan er een iets groter scherm gebruikt worden en kan je met grote handen de U3 toch nog makkelijk bedienen.

u3_zoom07.jpg

De U3 meet 31,5 x 72 x 18 mm (40824 mm2) en weegt maar 32,5 grammetjes. Wanneer je alleen muziek speelt, kan je 15 tot 19 uur genieten van de U3. Als je video bekijkt dan is het na 4 uur al gedaan met kijken. De interne batterij laadt op wanneer je de U3 met USB op je computer aansluit.

1
2
3
4
Vorig artikelDe onvermoede gevaren van draadloze netwerken
Volgend artikelPC Welt test nieuwe Aldi Medion notebook