Eigenwijs, maar krachtig

0
37

Verder kan je foto’s rechtsreeks verzenden per e-mail, waarbij je zelf de grootte en de kwaliteit van foto’s kunt instellen, terwijl je onderaan de omvang van de e-mail kunt aflezen, wat wel handig is. In de sectie Print Projects kan je kaartjes en kalenders maken en natuurlijk kan je je foto’s ook gewoon afdrukken, van paginagroot tot een overzichtspagina met miniaturen.

HM_SLPC3_kalender.jpg
Eén van de mogelijkheden om kalenders te maken

Conclusie
StudioLine Photo Classic 3 is een soms wat eigenwijs, maar krachtig programma voor het beheren en het bewerken van je foto’s. Toch twee bemerkingen: het is een zwaar programma, sommige bewerkingen verliepen niet echt vlot op onze testcomputer, een Pentium IV – 1,7 GHz. De minimum vereiste Pentium III – 800 MHz is daarom niet met een korrel, maar met een bakje zout te nemen. Bovendien neemt het erg veel ruimte in beslag op de harde schijf, hoewel dit met de prijs en de capaciteit van moderne harde schijven nog nauwelijks een bezwaar te noemen is. StudioLine Photo Classic 3 richt zich niet echt tot de debutant in de fotografie, maar eerder tot de gevorderde amateur of de semi-professional. Behoor je tot die doelgroep, dan is dit programma van 59 euro zeker het overwegen waard.
Adviesprijs
Doos: 89 euro;
Download: 59 euro
Systeemvereisten
Windows XP/2000/ME/98; Pentium 3, 4 of compatibele processor, 800 MHz of meer; RAM: 256 MB of hoger (aanbevolen); 150 MB op harde schijf plus plaats voor de data; 24 bit grafische kaart, resolutie 1024 x 786 pixels of meer; optioneel: cd/dvd schrijver
1
2
3
4
5
Vorig artikelVlaanderen heeft eindelijk satelliet-tv
Volgend artikelTV op een USB stick
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.