Eigenwijs, maar krachtig

0
37

Verdere mogelijkheden met StudioLine Photo Classic 3 zijn onder meer het tonen van foto’s in een slideshow waarbij tijdsduur en overgangen instelbaar zijn, er kan zelfs een streepje muziek bij gegeven worden. Je kunt een back-up maken van je foto’s op cd of dvd, het programma heeft zijn eigen brandersoftware aan boord. Het is ook mogelijk de foto’s definitief naar een cd of dvd weg te schrijven om aldus plaats te besparen, terwijl alle gegevens inclusief een kopie van de oorspronkelijke foto’s in lage resolutie in de databank blijven. Nadat je succesvol een aantal foto’s hebt weggeschreven, biedt StudioLine Photo Classic 3 je de mogelijkheid om een lijst af te drukken van de weggeschreven foto’s.

HM_SLPC3_website1.jpg
Een website met tekst, zowat alles is instelbaar

Webpagina’s en e-mail
De meeste programma’s voor fotobewerking kunnen webpagina’s aanmaken van je foto’s, en dat kan StudioLine Photo Classic 3 dus ook. Je hebt de keuze uit heel wat lay-outs, en het mag gezegd: het is één van de beste die we al tegenkwamen. Niet zomaar een blad met miniatuurtjes waarop je je kunt sufklikken, geen aaneenschakeling van HTML-pagina’s met telkens één foto maar erg smaakvolle designs, zelfs met een "mouse-over-effect" op de miniaturen die je aanwijst. De grote afbeeldingen verschijnen in een popup-venster vanwaar je dan weer rechtstreeks verder kunt naar de volgende dia enzoverder.
Zowat alles is in te stellen, je kunt tekst bijvoegen – kortom, je waant je bijna in een webeditor. H&M software verdeelt naast StudioLine Photo Classic ook StudioLine Web, " The Professional Workbench for Easy Web Publishing" en dat laat duidelijk zijn sporen na.

HM_SLPC3_website2.jpg
De individuele foto’s verschijnen als een pop-up

1
2
3
4
5
Vorig artikelVlaanderen heeft eindelijk satelliet-tv
Volgend artikelTV op een USB stick
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.