Nieuwe versie alles-in-één oplossing voor fotobewerking

1
62

Magix Foto Maker kan ook je foto’s op een cd of dvd branden, gewoon als fotobestand, als een slideshow met of zonder autostart of als een videofilm in WMV-formaat. Magix heeft daarvoor zijn eigen brandersoftware aan boord. Een echte dvd die je ook in een dvd-speler kunt afspelen of een video-cd maken is er echter niet bij.


Je eigen website – maar dan wel op de server van Magix

Helemaal teleurstellend wordt het wanneer je met je foto’s een diashow voor je eigen website denkt te maken: dat gaat niet. Op de doos staat weliswaar "Inclusief Foto Website" en "je eigen fotowebsite". Is dat dan een leugen? Nee, Magix geeft je op hun eigen server 128 MB ruimte om daar je foto’s te uploaden, en daar kan je ze dan bekijken. Je kunt dat echter niet gebruiken voor je website bij je eigen i internetprovider.


Een rechtstreekse link naar het fotolab van Magix

Op het hoofdscherm van het programma staat ook nog een intrigerende knop "foto’s bestellen". Klik je erop, dan wordt je prompt doorgeschakeld naar Magix Online Print Service, hun eigen fotolab. Goedkoop is het niet bepaald: voor het afdrukken van vier foto’s 10 x 15 cm wordt je schaamteloos 3,95 euro aangerekend. Toen we onlangs nog fotolabo’s testten, vonden we toch beduidend lagere prijzen!


Wij hebben toch al goedkopere fotolabs gezien!

Conclusie
Tegenover de vorige versie is Magix Foto Maker er wel op vooruit gegaan: het installeert probleemloos en het is stabiel tijdens het gebruik. Daar stopt jammer genoeg de vooruitgang: het zit nog steeds vol bugs en bugjes. Het onderdeel Foto Clinic blijft een uitstekend programma op zich, maar ondertussen is er bij de concurrentie ook al gelijkaardig of beter te vinden. Dat je niet de mogelijkheid hebt om je eigen website te maken of om een dvd of video-cd te maken is tegenwoordig een gebrek. We kunnen het programma nog steeds niet aanraden.
Adviesprijs
39,99 euro
Systeemvereisten
Minimale configuratie: Pentium III 600 MHz of gelijkwaardig; Windows XP/2000; RAM: min. 96MB (128MB aanbevolen); 250 MB op harde schijf; SVGA grafische kaart met min. 4MB RAM 1024x 768 pixels bij 16-bit kleuren; cd-rom-station; muis

Optioneel: 16 bit geluidskaart (opname met geschikte microfoon); cd/cd-rw of dvd-brander met SCSI- of IDE; USB, USB2, seriële interface; Scanner met 32-bit TWAIN-interface, kleurenprinter MAGIX Online Foto & Video Album en MAGIX Online Print Service met internetintegratie en Microsoft Internet Explorer vanaf versie 5.0.; Verzenden van e-mails met internettoegang en standaard e-mailsoftware Microsoft Outlook of Microsoft Outlook Express

1
2
3
4
5
Vorig artikelEen dollar voor Steve Jobs
Volgend artikelFilms ‘monteren’ met 8 megapixel camera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. jullie hebben gelijk
    kreeg het van de kinderen
    papa nu kunnen we de fotos op tv zien ,en kan je sorteren ,
    als u mijn raad wil ,je ben beter af met nero photo show elite
    simpel en begrijpelijk ,maar ook niet geschikt voor tv
    heb dan maar fotos op tv aangeschaft en ben daarmee tevreden en de kinderen ook

Reacties zijn gesloten.