Nieuwe versie alles-in-één oplossing voor fotobewerking

1
62

Foto Clinic
Elementaire correcties kan je dus in die editeermodus aanbrengen, maar wil je meer dan kan je Magix Foto Clinic 4.5 oproepen. Dit is een afzonderlijk programma, maar de gekozen foto wordt automatisch mee geladen. Dit onderdeel is ongetwijfeld één van de betere kanten van Magix Foto Maker. Het is een erg veelzijdig programma, eenvoudig te bedienen en vrij intuïtief om mee te werken.


Magix Foto Clinic 5.0

De foto zelf en alle objecten hebben ieder een eigen tekenlaag (layer), die als een stuk folie over de ondergrond ligt en waarop je de teken- en fotobewerkingseffecten kunt aanbrengen en nadien zonder beperkingen weer kunt uitgommen of corrigeren. De ondergrond – de foto zelf dus – wordt niet beïnvloed door de tekenlaag totdat je tevreden bent met het resultaat en de tekenlaag met de foto combineert. Sommige instellingen hebben een "auto" knop: daarmee laat je het programma zelf zijn gang gaan, of je kunt natuurlijk zelf aan de slag met curven, schuifregelaars en penselen. Een effectbrowser geeft je een overzicht van de mogelijkheden, en twijfel je nog steeds aan de functie van bepaalde knoppen dan kan je de uitstekende helpfunctie raadplegen.
Foto Clinic kan overweg met JPEG, TIFF, GIF, BMP, RLE, DIB, PNG, TGA, PCX, EMF, WMF, PPM, PGM, PBM, PSD, RAS, IFF, LBM en Photo CD. Dat is zelfs meer dan het hoofdprogramma, Foto Maker.


Foto Clinic is een uitstekend en veelzijdig onderdeel

Toch heeft Magix ook hier weer een onaangename verrassing voor jou in petto. Je krijgt namelijk de melding dat je gratis kunt upgraden van Foto Clinic versie 4.5 naar versie 5.0! Dat doe je uiteraard, de oude versie 4.5 wordt keurig verwijderd, versie 5.0 wordt geïnstalleerd – alleen wordt het pad naar die nieuwe versie in Foto Maker niet aangepast. Gevolg: je kunt Foto Clinic niet meer oproepen vanuit Foto Maker! Manueel starten met het icoontje op je desktop werkt nog wel, maar dan wordt de foto niet automatisch mee geopend. Jawel, je kunt het pad weer herstellen in Foto Maker, als je die diep verborgen optie tenminste vindt en je min of meer vertrouwd bent met dergelijke dingen. Voor een computerleek is dit wel een vergiftigd geschenk.

1
2
3
4
5
Vorig artikelEen dollar voor Steve Jobs
Volgend artikelFilms ‘monteren’ met 8 megapixel camera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. jullie hebben gelijk
    kreeg het van de kinderen
    papa nu kunnen we de fotos op tv zien ,en kan je sorteren ,
    als u mijn raad wil ,je ben beter af met nero photo show elite
    simpel en begrijpelijk ,maar ook niet geschikt voor tv
    heb dan maar fotos op tv aangeschaft en ben daarmee tevreden en de kinderen ook

Reacties zijn gesloten.