Oorlog voeren met de helden en schurken uit de populaire filmreeks

0
58

Single player
Star Wars Battlefront 2 mag dan voor een groot deel bedoeld zijn als multiplayer spel, het onderscheidt zich door de aanwezigheid van een zeer uitgebreide single player campagne die op zichzelf al waard is om dit spel aan te schaffen. Het verhaal van de campagne begint in de periode dat de oude republiek ten onder gaat. Dit is ongeveer tijdens de derde film (de laatst gemaakte) wanneer de kloonoorlogen uitbarsten. Je speelt hier dan met de klonen die het opnemen tegen het vijandige robotleger van de separatisten.

swbf2_atat
Zelf meerijden met zo’n AT-AT en alles vernietigen …

Doorheen het spel blijf je met deze klonen spelen die later de stormtroopers worden van de keizer. Dat zijn die in witte pakken gehesen frontsoldaten van Darth Vader en Keizer Palpatine. Je speelt in dit spel dus voor het grootste deel met de "slechteriken" uit het Star Wars universum. Voor de fans geeft het zeker een kick om eens aan de andere kant te staan, waarbij je je dan eens kunt uitleven in het ongenadig veroveren van het hele universum. De campagne eindigt met de slag op de ijsplaneet Hoth, die zich tijdens de vijfde (en dus de als tweede gemaakte) film afspeelt. Het is bijzonder verfrissend om eens zelf in een AT-AT te zitten en alles op je weg te kunnen opblazen, in plaats van wanhopig te proberen deze reuzetanken met een harpoen te laten struikelen.
Grafisch is dit spel best OK. Het haalt zeker niet het maximum uit een state-of-the-art grafische kaart, maar je kunt het dan ook op een middelmatige pc nog altijd vlot draaien. Qua geluid zit dit spel ook goed, al vertrekken de programmeurs natuurlijk vanuit een zetel op dit gebied door de briljante muziek uit de films.

 swbf2_gevecht2
Nog een gevecht op het land met andere tegenstanders

Conclusie
Zowel de absolute Star Wars fan als de fans van dit soort FPS spelen kunnen niet missen met dit spel. Online ligt het gemiddelde niveau wel wat lager dan bij de populairste spellen in het genre zoals Battlefield 2, maar dat kan ook een voordeel zijn. In vergelijking hiermee is dit spel als mutiplayer wel iets minder goed, maar de aanwezigheid van een zeer uitgebreide single player en het aantrekkelijk Star Wars universum maken Star Wars Battlefront 2 meer dan de moeite waard.

Officiële site van het spel: http://www.lucasarts.com/games/swbattlefrontii
Ontwikkelaar: Lucas Arts
Uitgever: Lucas Arts

Adviesprijs
59,90 euro
Systeemvereisten
CPU: Intel PIV 1.5 GHz of AMD Athlon XP 1500, DirectX 9.0c compatible; Windows 2000/XP; 256 MB RAM; 64 MB 3D Grafische kaart met Vertex Shader + Pixel Shader (VS/PS) mogelijkheden; Geluidskaart: 100% DirectX 9.0c compatible; cd-rom 8x; Keyboard en muis; joystick of gamepad worden ondersteund; DSL, kabel of snellere Internetverbinding voor Multiplayer; 3.2 GB vrije ruimte op de harde schijf + 200 MB tijdens het spel.
1
2
3
4
5
Vorig artikelBiometrisch beveiligd geheugenstaafje
Volgend artikelSlanke Zen muziekspeler toont ook foto’s