Oorlog voeren met de helden en schurken uit de populaire filmreeks

0
58

De ruimte in
Star Wars Battlefront 2 laat je ook toe om in de ruimte te spelen. Iedere kant heeft hierbij nu een moederschip vanwaar je met je ruimtescheepjes vertrekt. Je kunt hierbij kiezen tussen een snel maar fragiel scheepje, een trage maar zwaar bewapende bommenwerper, iets tussen die twee in, en het heel erg trage troepenschip waarmee je het andere moederschip kunt proberen te enteren.
De bedoeling van het ruimtedeel is om zo snel mogelijk 180 punten voor je team te verzamelen. Punten verzamel je door andere ruimteschepen neer te schieten of specifieke delen van het moederschip te vernietigen. Je kunt ook met een kleine scheepje in het vijandige moederschip landen om het zo van binnenuit op te blazen.
Het ruimtedeel is best leuk om te spelen, maar erg repetitief: alle gevechten lijken te zeer op elkaar, omdat er bijna geen variatie is in aantal grote schepen, achtergronden, enz… De afwezigheid van de Death Star in de ruimte (en de mogelijkheid om hem Luke Skywalkergewijs met je prutsscheepje op te blazen) is ook een minpunt voor de fans. Online vind je hier ook niet veel medespelers van niveau: de echte FPS fan laat dit deel links liggen en voor fans van ruimtesimulaties weegt het spel wat te licht.

swbf2_ruimte1

Ruimtegevecht

Het gedeelte van het spel op de planeten (het eigenlijke FPS deel dus) speelt vrij typisch voor het genre, alleen zijn de speelvelden eigenlijk te klein om met velen tegelijk op te spelen. Wanneer je met 32 spelers aan elke kant (het maximum) bezig bent, is de chaos doorgaans niet te overzien. Zo zal de tijd die je dan spelend doorbrengt ten opzichte van wachtend op je herrijzing op het slagveld soms heel erg laag liggen. Als op dat moment de spelers die (meestal zuiver door geluk) langer blijven leven ook nog eens met helden kunnen spelen, kan dat soms vrij frustrerend zijn. Het spel is eigenlijk het leukst met niet meer dan een handvol menselijke spelers aan elke kant.

swbf2_gevecht1

Gevecht op het land

1
2
3
4
5
Vorig artikelBiometrisch beveiligd geheugenstaafje
Volgend artikelSlanke Zen muziekspeler toont ook foto’s