Oorlog voeren met de helden en schurken uit de populaire filmreeks

0
58

Helden en schurken
Star Wars zou geen Star Wars zijn zonder helden. In dit spel is het dan ook mogelijk om met de alom bekende personages uit de films te spelen. Dit zijn uiteraard de Jedi met hun lichtzwaarden, zoals Luke Skywalker, Darth Vader, de Keizer en Yoda, maar ook Han Solo, Chewbacca en Prinses Leia zijn van de partij. Die laatsten hebben ze speciale vaardigheden gegeven (zo is Leia bijna onkwetsbaar), zodat ze zeker partij zijn voor de Jedi. Je kunt met een held van jouw kant spelen wanneer de server deze optie heeft ingesteld op de kaart. Hier moet dan ook gekozen worden wie die eer te beurt valt en hoe vaak helden te voorschijn komen. Vaak is het de beste speler die de held mag besturen, maar het kan ook juist de zwakste zijn, of gewoon een willekeurige speler.
Je kunt met je held maar een beperkte tijd spelen, die tijd verkort als je geraakt wordt, maar verlengt dan weer wanneer je vijanden doodt.

swbf2_darthvader

Darth Vader kom je beter niet te vaak tegen

Een goede speler zou zo heel lang op het terrein kunnen staan, maar wanneer verschillende tegenspelers samenwerken, is het snel met je gedaan.
Met wat oefening met de speciale krachten die de helden hebben (vliegen, schoten kunnen terugkaatsen, …) kan je je ontpoppen tot een nachtmerrie voor de tegenstander. Darth Vader enkele minuten ongecontroleerd laten rondlopen is doorgaans voldoende om de hulptroepen met een dertigtal te zien verminderen. Wanneer hij eindelijk verdwenen is, wordt die ploeg wegens het goede spel nog eens beloond met een andere held die niet wil onderdoen, waardoor het verlies wel heel dichtbij komt.
De gewone eenheden waarmee je kunt spelen zijn (zoals standaard in dit soort spellen) een typische vechtjas voor alle gebruik (zoals een stormtroeper), een scherpschutter, een anti-tanksoldaat en een ingenieur (geniesoldaat). Hierbij komen dan voor elke kant nog twee specifieke eenheden die speciale vaardigheden hebben. Die verschillen nogal van de ene factie tot de andere.

swbf2_sluipschutter

Sluipschutter aan het werk

1
2
3
4
5
Vorig artikelBiometrisch beveiligd geheugenstaafje
Volgend artikelSlanke Zen muziekspeler toont ook foto’s