Biometrisch beveiligd geheugenstaafje

0
99

De Logon Protector
Het principe van deze functie is vrij eenvoudig: staat je pc uit, dan kan je je niet aanmelden zonder biometrische herkenning. Staat je pc aan, maar treedt de screensaver in actie na een periode van inactiviteit, dan kan je die screensaver niet uitschakelen zonder je vingerafdruk. Helemaal waar is dat niet: in beide gevallen kan je ook gebruik maken van het normale Windows wachtwoord, en dat is niet meer dan logisch – je zult je Bioslimdisk iCool maar eens verliezen!
In deze functie kan je Bioslimdisk iCool – eigenlijk is het hier de software Gateway Plus – tot tien vingerafdrukken onthouden. Tijdens de test konden we geen enkele hapering van het systeem vaststellen: onbekenden raken er niet in, tenzij ze het wachtwoord kennen natuurlijk. Voor geregistreerde gebruikers is het systeem bijna transparant, gewoon even met je vinger over de scanner strijken en quasi ogenblikkelijk kan je verder werken.


Het registreren van je vingerafdruk

De Password Protector
Je kunt voortaan ook het beheer van al je paswoorden aan je Bioslimdisk iCool en Gateway Plus overlaten. Alle programma’s waarvoor je een wachtwoord dient in te tikken, alle websites waar een "User Name" en "Password" voor nodig zijn kan je door deze slimme software laten onthouden, en de volgende keer vul je al die vakken automatisch in met één vingerbeweging. Dat laat je dan toe eindelijk eens "serieuze" wachtwoorden te gebruiken, want laten we eerlijk zijn: bijna iedereen heeft ofwel overal hetzelfde wachtwoord, ofwel heeft hij een lijstje naast zijn pc liggen. Beide systemen zijn bezwaarlijk veilig te noemen.


Gateway Plus, hier de FileDisk Protector

1
2
3
4
Vorig artikelDigitale spiegelreflexcamera met live preview
Volgend artikelOorlog voeren met de helden en schurken uit de populaire filmreeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.