Biometrisch beveiligd geheugenstaafje

0
99

De FileDisk Protector
Een laatste toepassing is het aanmaken van een beveiligde map. Alle bestanden die je in deze map plaatst, worden automatisch gecodeerd met een stevig encryptie-algoritme (hier werd geopteerd voor een 56-bit BlowFish encryptie). Kan je je identificeren, dan wordt aan deze map een driveletter toegekend en kan je er gewoon mee verder werken alsof het een extra harde schijf betrof.


De Bioslimdisk iCool met het oprolbare USB-snoer

Conclusie
De Bioslimdisk iCool is een echt biometrisch beveiligd geheugenstaafje, niet te omzeilen met wachtwoorden want er zijn er geen. Wordt hij gestolen, dan is dat pech voor de dief want hij kan niet aan je data en hij kan niets aanvangen met het toestel zelf. Anderzijds is dat ook een zeker risico voor jezelf als eigenaar: raakt het scangedeelte defect, dan kan je ook nergens meer aan. Het feit dat op de hostcomputer zelf niets geïnstalleerd hoeft te worden is een groot pluspunt.
De meegeleverde software Gateway Plus geeft nog een meerwaarde aan de Bioslimdisk iCool. De optie voor het gebruik van wachtwoorden blijft hier wél bestaan, wat maakt dat de beveiliging hier minder absoluut is – maar het geheel wordt er in ieder geval gebruiksvriendelijker door. De mogelijkheid om alle gebruikersnamen en wachtwoorden op die tientallen websites te vervangen door een vingeraaitje is zeker prettig. De aanbevolen verkoopprijzen lijken ons dan ook niet overdreven. De enige bedenking die we maken, blijft de constructie van het toestel: het voelt toch zo prullerig aan!
Adviesprijs
Bioslimdisk iCool 128 MB: 114,95 euro;
Bioslimdisk iCool 256 MB : 139,15 euro;
Bioslimdisk iCool 512 MB: 199,65 euro
1
2
3
4
Vorig artikelDigitale spiegelreflexcamera met live preview
Volgend artikelOorlog voeren met de helden en schurken uit de populaire filmreeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.