Biometrisch beveiligd geheugenstaafje

0
99

De eerste keer dat je de Bioslimdisk iCool in een USB poort steekt, is er geen enkele authenticatie nodig. Je pc herkent het toestel onmiddellijk als een opslagmedium en kent er een driveletter aan toe.
Met behulp van de handleiding scan je nu vijf verschillende vingers in. Dat kunnen vijf vingers van jezelf zijn, maar niets verhindert je om één vinger van vijf verschillende personen te scannen. Verder komt er helemaal geen software aan te pas, er wordt niets geïnstalleerd, geen paswoorden. Dat heeft het enorme voordeel dat je de Bioslimdisk iCool overal kunt gebruiken. Je kunt hem aansluiten op gelijk welke pc, Mac of notebook – maar alleen jouw vinger maakt de gegevens toegankelijk.
Natuurlijk probeert DiskIdee al die mooie theorieën graag uit. We zijn onderweg ergens de tel kwijt geraakt, maar in de meer dan honderd pogingen konden we de Bioslimdisk iCool niet één keer op een "vals positief" of een "vals negatief" betrappen, en dat is wél indrukwekkend.


De omschakelknop ziet er toch niet echt stevig uit

De Bioslimdisk iCool heeft echter nog een tweede troef: je kunt het toestelletje ook gebruiken om er je pc zelf mee te beveiligen. Hier komt de meegeleverde software Gateway Plus op de proppen. De installatie van dit gedeelte is wel een stuk ingewikkelder dan wat voorafging, je moet er alleszins je gedachten goed bijhouden.
Je gaat nu de vingerscanner van het geheugenstaafje gebruiken als authenticatiehardware voor je pc, daarom moet je de Bioslimdisk iCool eerst omschakelen door een pietepeuterig schuifknopje op het toestel te verschuiven. Daarna nog een driver installeren, en pas dan kan je de software Gateway Plus installeren.


De meegeleverde software Gateway Plus

1
2
3
4
Vorig artikelDigitale spiegelreflexcamera met live preview
Volgend artikelOorlog voeren met de helden en schurken uit de populaire filmreeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.