‘Uw muziek en foto’s binnen handbereik’

6
149

Kijken
Foto’s bekijken is ook mogelijk met de Philips GoGear, maar ook de foto’s moet je via de Windows Media Player 10 van je pc overzetten, en dat is zo mogelijk nog omslachtiger dan het overzetten van muziek. Hoewel het schermpje even groot is als dat van de voordien besproken Packard Bell Vibe 500, heeft de Philips GoGear een resolutie van 220 x 176 pixels de Vibe 500 slechts 160 x 128 pixels en dat merk je toch overduidelijk aan de helderheid en de details. Hoe dan ook, het is moeilijk genieten van foto’s op een 2-inch schermpje met slechts 65K kleuren. Er is toch meer dan genoeg plaats op de voorkant van dat toestel voor een beduidend groter scherm met 262K kleuren.


Een hele waslijst met vrij noodzakelijke maar dure accessoires

Het zou ook mogelijk zijn om onderweg foto’s rechtstreeks van je digitale camera over te zetten op de Philips GoGear, maar dan moet je er wel een speciale kabel bijkopen – ook een optie, 25 euro. Die kabel was niet meegeleverd bij ons testexemplaar van de Philips GoGear zodat we de werking niet konden testen. Of het mogelijk is tegelijk de geheugenkaart van de camera te wissen kunnen we al evenmin zeggen, vermoedelijk is dat niet het geval daar hier niets over terug te vinden is in het menu van de camera, noch in de handleiding.
Foto’s kunnen ook weergegeven worden op je TV-toestel. Hiervoor heb je echter ook weer een speciale kabel nodig – de rest van het verhaal ken je. Die kabel kost je 20 euro. Er is overigens ook nog een docking station als optie te verkrijgen voor je spelertje, maar de prijs werd niet vermeld.


Een opname maken

De Philips GoGear heeft ook een ingebouwde microfoon. De kwaliteit van de opnames is vrij goed, zowel bij het zelf inspreken van een tekst als bij opnames in een grotere ruimte waar meerdere personen aan het woord komen. Toch is de Philips GoGear niet echt geschikt als dictafoon, de opgenomen tekst achteraf laten uitschrijven door Dragon Naturally Speaking is mogelijk maar bevat te veel fouten om echt bruikbaar te zijn. Je kunt ook opnames maken van andere geluidsbronnen via de Line-In aansluiting, maar daarvoor moet je weer een afzonderlijke kabel bijkopen, enzovoort, enzovoort.


Uit de handleiding

Conclusie
Liedjes en foto’s zijn alleen op te laden via Windows Media Player 10 met een speciale plug-in, zodat je in de praktijk gebonden bent aan één pc. De installatie van de software is draconisch en het overzetten van bestanden is omslachtig. Het toestel is onbruikbaar als supergroot USB geheugenstaafje. Anderzijds heb je onderweg een mooie MP3-speler met een enorme capaciteit, een vlotte bediening van het menu en een ruime autonomie. Philips geeft zelf geen adviesprijs op, maar in de winkels en op het internet noteerden we prijzen tussen de 300 en de 370 euro. Wil je alle mogelijkheden van het toestel gebruiken dan moet je er nog een aantal extra kabeltjes en dergelijke bijkopen, reken daar dus maar vlot 100 euro bij. Gezien deze prijs en de beperkingen is de Philips GoGear Jukebox HDD6320 zeker geen aanrader.
Adviesprijs
300 tot 370 euro
1
2
3
4
5
Vorig artikelDrie nieuwe digitale camera’s in de LUMIX reeks
Volgend artikelProgrammeerbare robot met Bluetooth
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

6 REACTIES

  1. UIt goede bron vernomen / er komt een gratis upgrade van het toestel, die stabiliteit grondig zal verbeteren.

  2. 2 dagen in bezit en werkt werkelijk super. Geen enkel probleem gehad bij de installatie en de bediening is intuitief. Echt Sense and Simplicity!
    Ik herken tot op heden dus geen van de negatieve punten, behalve dat van de vette vingers. Geluid echt SUPER!

  3. Ik heb alleen maar problemen met dat apparaat, inmiddels een nieuwe gekregen van \”mijn\” Expertzaak nadat ik het geval al 2 keer opgestuurd heb zonder resultaat.. die werkte in 1 keer goed, totdat ik hem aansloot op een andere PC (laptop) in de vakantie. In het kort:na een 1e geslaagde overzet van muziek bij een 2e aanvullende poging, kan de speler niets meer vinden om af te spelen van de vorige sessies??? Tevens blijft de Philips Lime software mijn pc maar laten \”rammelen\” op zoek naar te syncroniseren muziek op mijn grote schijven (300 GB) terwijl automatisch synchr,. uit staat?… frappant dat in de philipsmap diverse Kill software voor deze applicaties staat? Volgens mij heeft Philips hier duidelijk hun \”let\’s make things better\” principe even laten schieten om te proberen bij te blijven in de race op de MP3 markt. Dit valt mij bijzonder tegen van dit gerenommeerde merk, welke ik verkoos boven de Ipod, nu alleen nog maar ergernis, voor dit apparaat van 329 euro + dock 59 Euro en hoesje 39 Euro

  4. Heb toestel nu enkele weken. Werkt zonder problemen / integratie met Windows media player vind ik super, bij downloaden van WMA DRM songs hoef ik niet meer na te denken.
    GoGear ziet er mega uit (lekker opvallen ;-)), bediening gaat vloeiend … heeft iets magisch ….
    Voor foto\’s over te zetten moet je inderdaad wel even een kleine plug-in installeren (is een beetje jammer, maar na installatie werkt overzetten van foto\’s snel en smooth).
    Heb wel het extra beschermhoesje gekocht waarbij de bediening in overgebracht wordt naar het textiel van het hoesje, gezien ik het mooie zwarte oppervlak wil sparen van mijn vettige vingers).

    Las vanmorgen in Telegraaf dat ze er nu een gratis reis naar Ney York bijgeven (de \”Big Aplle\” … leuk gevonden / misschien heeft Philips nu eindelijk eens een alternatief voor die MP-speler met een Senseo-syndroom (idd. den iPod ;-)).

  5. Ja idd! Had net hetzelfde probleem.. Heb namelijk het toestel gisteren gekocht en vindt het wel enorm jammer dat het zo\’n gedoe is. Ben alvast blij dat jullie me hebben geholpen!

Reacties zijn gesloten.