‘Uw muziek en foto’s binnen handbereik’

6
149

SuperScroll
De Philips GoGear heeft een erg strakke lijn. Het lichaam en de achterkant zijn van geborsteld aluminium, de volumeknop, de aan/uit knop en de holdknop zijn discreet weggewerkt in de zijkanten. Bovenaan zit een aansluitplug voor de koptelefoon, onderaan de erg brede aansluiting voor de gecombineerde USB/voedingsplug. De voorkant is hoogglanzend diepzwart – tenminste zolang je het spelertje niet aanraakt, want dan wordt het een verzameling van vette vingerafdrukken waar elke amateur-detective een kick van krijgt. Je krijgt dan de neiging om die afdrukken weg te vegen, maar dat doe je beter niet, want de zwarte voorkant is ook een aanraakscherm met touchpad. Met de holdknop kan je die toetsen natuurlijk wel uitschakelen. Tijdens het gebruik lichten de toetsen van het touchpad blauw op wat een erg mooi en smaakvol effect geeft. Bovenaan is in de zwarte voorkant ook het schermpje ingewerkt, een 2 inch display met een resolutie van 220 x 176 pixels met 65.000 kleuren.


Een nadeel van diepglanzend zwart …

Waar het overzetten van liedjes van je pc naar je Philips GoGear een vrij omslachtige bedoening is, is de bediening van de speler nadien echt kinderspel. Het menu is keurig in het Nederlands en de menustructuur is eenvoudig gehouden. De tiptoetsen werken correct en doen precies wat je ervan verwacht. Het volume regel je met echte druktoetsen aan de zijkant, zodat het touchpad in het midden alleen dient om door lijsten te scrollen. Dat scrollen kan met verschillende snelheden, afhankelijk van hoe hard of hoe snel je de toets streelt. Philips gaf deze techniek de naam "SuperScroll-navigatie" en het werkt bijzonder vlot en aangenaam, soms lijkt het wel of het toestel je gedachten kan lezen. Onderaan een lange lijst stopt het scrollen, je kunt wel verder (doorlopend) naar het eerste item gaan maar je moet dan wel een klein extra tikje geven.


Mooi, met volledige en goed leesbare informatie

1
2
3
4
5
Vorig artikelDrie nieuwe digitale camera’s in de LUMIX reeks
Volgend artikelProgrammeerbare robot met Bluetooth
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

6 REACTIES

  1. UIt goede bron vernomen / er komt een gratis upgrade van het toestel, die stabiliteit grondig zal verbeteren.

  2. 2 dagen in bezit en werkt werkelijk super. Geen enkel probleem gehad bij de installatie en de bediening is intuitief. Echt Sense and Simplicity!
    Ik herken tot op heden dus geen van de negatieve punten, behalve dat van de vette vingers. Geluid echt SUPER!

  3. Ik heb alleen maar problemen met dat apparaat, inmiddels een nieuwe gekregen van \”mijn\” Expertzaak nadat ik het geval al 2 keer opgestuurd heb zonder resultaat.. die werkte in 1 keer goed, totdat ik hem aansloot op een andere PC (laptop) in de vakantie. In het kort:na een 1e geslaagde overzet van muziek bij een 2e aanvullende poging, kan de speler niets meer vinden om af te spelen van de vorige sessies??? Tevens blijft de Philips Lime software mijn pc maar laten \”rammelen\” op zoek naar te syncroniseren muziek op mijn grote schijven (300 GB) terwijl automatisch synchr,. uit staat?… frappant dat in de philipsmap diverse Kill software voor deze applicaties staat? Volgens mij heeft Philips hier duidelijk hun \”let\’s make things better\” principe even laten schieten om te proberen bij te blijven in de race op de MP3 markt. Dit valt mij bijzonder tegen van dit gerenommeerde merk, welke ik verkoos boven de Ipod, nu alleen nog maar ergernis, voor dit apparaat van 329 euro + dock 59 Euro en hoesje 39 Euro

  4. Heb toestel nu enkele weken. Werkt zonder problemen / integratie met Windows media player vind ik super, bij downloaden van WMA DRM songs hoef ik niet meer na te denken.
    GoGear ziet er mega uit (lekker opvallen ;-)), bediening gaat vloeiend … heeft iets magisch ….
    Voor foto\’s over te zetten moet je inderdaad wel even een kleine plug-in installeren (is een beetje jammer, maar na installatie werkt overzetten van foto\’s snel en smooth).
    Heb wel het extra beschermhoesje gekocht waarbij de bediening in overgebracht wordt naar het textiel van het hoesje, gezien ik het mooie zwarte oppervlak wil sparen van mijn vettige vingers).

    Las vanmorgen in Telegraaf dat ze er nu een gratis reis naar Ney York bijgeven (de \”Big Aplle\” … leuk gevonden / misschien heeft Philips nu eindelijk eens een alternatief voor die MP-speler met een Senseo-syndroom (idd. den iPod ;-)).

  5. Ja idd! Had net hetzelfde probleem.. Heb namelijk het toestel gisteren gekocht en vindt het wel enorm jammer dat het zo\’n gedoe is. Ben alvast blij dat jullie me hebben geholpen!

Reacties zijn gesloten.