Kansen keren in WWII

0
68

Ook nieuw is dat Holt zijn medic kits kan opsparen en ze dus kan gebruiken wanneer hij ze nodig heeft, zowel voor zichzelf als voor zijn teamleden. Bij het voltooien van een opdracht verdien je ook soms een revive, een extra leven. Als je levensmeter eenmaal leeg is, wordt alles zwart voor je ogen, zak je in elkaar en kan je met een revive weer uit de dood opstaan. Op deze momenten zit je meestal wel even te bibberen, want de vijand die je vermoord heeft, zal direct weer beginnen vuren en je verliest ook al je adrenaline.

MOH_EA4.jpg

Dit revive-systeem mag misschien wel handig klinken, maar dat is het niet meer als je eenmaal dood bent. Het spel maakt geen gebruik van checkpoints, wat frustrerend is als je op het einde van een level de kist wordt ingeschoten. Je kan bijgevolg weer helemaal opnieuw beginnen.

Mutliplayer
Het spel beschikt ook over een multiplayer, waarin je het met maximaal 4 spelers (door middel van de multitap) tegen elkaar kan opnemen in een van de vele omgevingen. Je kan ook nog kiezen uit negen verschillende spelmodes, zodat je toch wat afwisseling hebt. Maar aangezien je niet altijd met enkele vrienden thuis zit, was een on line-mode toch wel welkom geweest.

MOH_EA5.jpg

Grafisch biedt deze Medal of Honor ons niet het beste dat we ooit gezien hebben, maar alles is toch nog van een degelijke kwaliteit. De ontwerpen van de karakters hadden wel wat gedetailleerder gemogen, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door het sfeervolle geluid.

Conclusie
Medal of Honor: Euorpean Assault is een degelijke First Person Shooter en één van de beste WO II-shooters voor de PS2, maar mist toch de klasse die Frontline ons eens te bieden had. Enerzijds heb je de chaotische vuurgevechten en de open gameplay, maar anderzijds weegt het gebrek aan checkpoints en de hoge moeilijkheidsgraad toch zwaar door.

Officiële site van het spel: http://www.eagames.com/official/moh/europeanassault/nl/home.jsp
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts

Adviesprijs
44,99 euro
1
2
3
Vorig artikelKeuze uit twee systemen
Volgend artikelEen boontje voor muziek