Oorlog voeren op virtuele slagvelden

2
234

Het is je intussen al wel duidelijk dat Battelfield 2 vrij complex in elkaar zit en dat naast de samenwerking met andere spelers ook spelervaring noodzakelijk is om te winnen. Hier zit dan ook het grootste nadeel van dit spel. Voor totale beginners kan het erg frustrerend zijn. Niet alleen ben je een leuk doelwit voor de meer ervaren tegenspelers, teamgenoten kunnen soms vrij grof zijn voor minder goed presterende medespelers.
Wil je echt goed worden in het spel, dan is het noodzakelijk om lid te worden van een clan (een groep mensen die regelmatig samenspelen) waarvan er op het internet veel te vinden zijn. Dit vraagt echter wel een volgehouden inspanning: de meeste clans trainen verschillende uren per week en sommige zelfs meerdere uren per dag!


We staan al op plaats 447.047 van de 777.997! Op naar de top 10?

Systeemvereisten
Grafisch is dit spel een van de beste die er tot op heden op de markt zijn verschenen, de afwerking is van een dusdanig niveau dat je soms denkt in een film te zitten. Dit verklaart dan ook de werkelijk aberrant hoge systeemvereisten.
In het kadertje links van dit artikel staan de minimumvereisten. Let wel: deze gegevens zijn overgenomen van de doos waarin het spel verkocht wordt. Op de website van sommige winkelketens vonden we echter andere, lagere systeemvereisten. Dat is onzin, want we installeerden het spel ook eens op een pc met precies de op de doos aangegeven minimumconfiguratie: Pentium 4 – 1,7 GHz, 512 MB RAM enzovoort. Het spel is daar gewoon niet op te spelen en leidt binnen de kortste keren tot frustratie.
Op onze game-pc Pentium 4 – 3,2 GHz – 1 GB RAM met GeForce PVX5750 256 MB liep het gelukkig als een treintje. Hier moet je dus terdege rekening mee houden: op een gemiddelde nieuw gekochte low-budget pc is dit spel gewoonweg niet te spelen!
Voorts is ook het systeem van communicatie met microfoons via de pc erg geslaagd, dit werkt verbazend goed – tenminste, wanneer je een degelijke microfoon aan je pc hebt aangesloten. Hiermee kun je dan als bevelhebber of commandant bevelen geven aan je ploeggenoten. Dit wordt uiteraard veel gebruikt tussen clanleden, maar in de praktijk gebruiken de spelers die elkaar niet kennen meestal de voorgeprogrammeerde bevelen (aanvallen, help mij, enzoverder) die je kunt versturen met een toetsencombinatie.

Conclusie
Voor de liefhebber is Battelfield 2 een spel om duimen en vingers bij af te likken, maar als beginneling moet je je wel aan de nodige uren training verwachten. Kijk voor de aanschaf van dit spel ook maar eens je pc na, want er is een goede kans dat je zult moeten investeren in wat nieuwe hardware – in het bijzonder een nieuwe grafische kaart – wil je er echt van kunnen genieten.
Adviesprijs
54,90 euro
Systeemvereisten
Minimum: Windows XP met administratorrechten, Intel Pentium 4 – 1,7 GHz, 512 MB RAM, 2,3 GB vrij op harde schijf, DVD-speler 8x, Grafische kaart 128 MB met 1,4 Pixel Shader, DirectX 9.0 C, Geluidskaart DirectX 9.0 C compatibel, bij voorkeur: met headset, LAN via TCP/IP, internet 128 Kbps
1
2
3
4
5
Vorig artikelGsm voor de jonge trendy beller
Volgend artikelApple gaat voor meer knoppen

2 REACTIES

  1. Ik wil het spel waarschijnlijk denk ik wel kopen.. Lijkt me zo vet!! Alleen jammer dat we nog even aan het verhuizen zijn 🙁

Reacties zijn gesloten.