Oorlog voeren op virtuele slagvelden

2
234

Teamwork
Battlefield 2 is in de eerste plaats een on line spel: je speelt via het internet met en tegen andere (levende) spelers. Je kunt ook alleen spelen, waarbij zowel jouw teamgenoten als je tegenspelers door de pc worden bestuurd. Dit is weliswaar nuttig om in het begin het spel aan te leren en de bediening gewoon te worden, maar het spelgevoel is toch heel anders met de veel intelligentere en beter samenwerkende menselijke spelers.


Okee, mannen, waar willen jullie de obus?

Om Battlefield 2 alleen te spelen heb je overigens ook een internetverbinding nodig, zonder kan het gewoonweg niet. Het liefst van al beschik je dan nog over een breedbandinternetverbinding, zeker als je in team wil gaan spelen. Heel wat spelletjesservers weigeren je met een te trage verbinding, omdat dat een vlot spelverloop teveel hindert.
Om je doel te bereiken is teamwerk essentieel. Een team dat samen aan een kant speelt kan verder verdeeld worden in eenheden. Deze hebben dan elk een bevelhebber die bevelen kan geven aan zijn of haar ondergeschikten. Deze bevelhebber en alle gewone soldaten staan op hun beurt ook weer onder het bevel van een commandant die over enkele speciale mogelijkheden beschikt, zoals het aanvallen met een vernietigende artilleriebarrage of het sturen van een radiosignaal dat alle vijanden tijdelijk zichtbaar maakt op de landkaart.


Een verpleger aan het werk

Je kunt spelen met verschillende types soldaten, elk met zijn eigen specialiteiten. Je hebt de keuze uit:
– een elitesoldaat die C4 explosieven kan plaatsten op tanks, bruggen en artillerie-installaties;
– een sluipschutter die vijanden kan uitschakelen op grote afstand;
– een stormfuselier met een zwaar machinegeweer en granaatwerper;
– een soldaat-bevoorrader die munitie kan uitdelen aan medespelers;
– een geniesoldaat die beschadigde voertuigen kan repareren;
– een soldaat met een anti-tankwapen;
– en tenslotte een verpleger die medestanders kan genezen of herrijzen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelGsm voor de jonge trendy beller
Volgend artikelApple gaat voor meer knoppen

2 REACTIES

  1. Ik wil het spel waarschijnlijk denk ik wel kopen.. Lijkt me zo vet!! Alleen jammer dat we nog even aan het verhuizen zijn 🙁

Reacties zijn gesloten.