Virtuele studio speelt met muziekbestanden

0
78

Video-editor
Het ganse verhaal dat we zonet vertelden zouden we nu nog eens kunnen herhalen, maar vervang dan overal geluid door video. MP3 & Muziek Studio kan immers ook videobestanden weergeven, videobestanden converteren en het stelt je een video-editor ter beschikking. Je kunt videobestanden van en naar avi-, mpeg-1-, mpeg-2-, wmv-, multipage TIFF- en FLIC-indeling converteren met dit programma.


Ook bij videobestanden kan het
bestandstype snel gewijzigd worden

Dit lukt allemaal perfect. Je kunt ook een of meer frames als afzonderlijke afbeeldingen opslaan. Nog een andere interessante mogelijkheid is het extraheren van het geluidsspoor van een complete video of van een selectie eruit. Je kunt dit geluidsspoor dan opslaan als mp3-, wav- of wma-bestand. In de video-editor staat ook nog een hele lijst special effects ter beschikking, zoals vuur, spoken, glas, hologram, lens, bliksem, labyrint, mozaïek en nog vele andere.
Je kunt dan wel een geluidsfragment koppelen aan een videofragment, maar het geluidsspoor wordt niet visueel weergegeven zodat het raden wordt wat nu precies waar staat. De video-editor blijkt ook erg nukkig wanneer je naar een welbepaald frame wilt gaan of een selectie wilt maken. De oorzaak moet misschien wel gezocht worden in de erg beknopte beschrijving van dit gedeelte in de handleiding, want intuïtief kan je deze video-editor bezwaarlijk noemen.


De video-editor

Tot slot heeft MP3 & Muziek Studio een eigen cd-brander aan boord, zodat je geen beroep hoeft te doen op Nero of een ander schrijfprogramma. Hiermee kan je bijvoorbeeld, vertrekkend van een aantal mp3’s of andere geluidsbestanden, terug een echte audio-cd maken. Op een analoge manier kan je van videobestanden ook een video cd (VCD) of Super video cd (SVCD) maken. Een beetje merkwaardig is wel dat je hier eerst zelf de videobestanden moet omzetten naar de mpeg-1 respectievelijk mpeg-2 indeling. Het is uiteraard ook mogelijk een gegevens-cd of dvd te maken.

Conclusie
Voor een aantal taken werkt Easy Computing MP3 & Muziek Studio perfect en is het een krachtig en betrouwbaar gereedschap. Voor andere zaken zoals het rippen van audio-cd’s stelt het dan weer teleur. Wat video betreft is conversie een sterk punt maar over de video-editor kunnen we bezwaarlijk laaiend enthousiast zijn. Maar ja, wie koopt er nu ook een programma met de naam "MP3 & Muziek Studio" wanneer hij een video-editor nodig heeft!

We kunnen je wel een tip meegeven alvorens het programma aan te schaffen. Easy Computing heeft dit programma namelijk niet zelf geschreven, je zult er duidelijk Blaze Media Pro van Mystik Media in herkennen. Van dat programma kan je op de website een probeerversie van 15 dagen downloaden. Misschien eerst even uitproberen alvorens het programma te kopen.

Adviesprijs
29,95 euro
Systeemvereisten
Processor: PIII 500; Geheugen: 128 MB; Besturingssysteem: Windows 98SE/ME/XP; Vrije ruimte op harde schijf: 50 MB; Schermresolutie: 800×600; 16-bits geluidskaart; Andere: cd-rom, DirectX 8,1 of hoger
1
2
3
4
Vorig artikelDownloaden Belgen écht dagelijks één miljoen illegale songs?
Volgend artikelSkynet ADSL wordt Belgacom ADSL
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.