LG kruipt uit zijn schelp

13
149

Het interne TFT-kleurenscherm daarentegen heeft een resolutie van 176×220 pixels en toont 262000 kleuren. Beide schermen geven een zeer mooi beeld weer. Een leuk extraatje bij de T5100 is dat je het gedeelte waar de schermen zich op bevinden 180 graden kunt draaien zodat het interne scherm aan de buitenkant komt te staan.
Doordat het scherm 180 graden draait, lijkt de T5100 zeer sterk op een digitale camera. Maar we merken al snel dat het mobieltje enkele de looks heeft van een digitale camera. De T5100 heeft helaas niet de technische specificaties van een digitale camera wat we tot dusver nog bij geen enkel mobieltje terugvinden. Nadat we het scherm 180 graden draaien verwachten we dat het mobieltje automatisch naar cameramodus overschakelt. Dit is niet het geval. Naar onze mening een vreemde beslissing. Je hebt buiten de cameramodus te activeren geen andere mogelijkheden om bijvoorbeeld te navigeren in het menu. Het menu is soms raar opgebouwd en reageert traag.


LG T5100

De 1,3 megapixelcamera heeft een geïntegreerde flits. Je kan foto’s nemen in vier verschillende resoluties, van QVGA (320×240 pixels) tot SXGA (1280×1024 pixels). Er is ook een panoramische stand. De kwaliteit van de foto’s bij daglicht valt mee, maar we zagen al andere mobieltjes met een 1,3 megapixelcamera die het (veel) beter doen.
Naast foto’s nemen kan je met de T5100 ook video-opnamen maken. Je kan filmen in drie verschillende resoluties: S-QCIF, QCIF en MMS en ze worden opgeslagen in het 3GP-formaat. Naast de cameramogelijkheden heeft de T5100 ook een mp3-speler aan boord. Door een intern geheugen van 32MB dat je niet kan uitbreiden omdat het toestel niet werd voorzien van een uitbreidingsslot kan je maar enkele songs in degelijke kwaliteit bewaren. De mp3’s worden duidelijk afgespeeld met behulp van de meegeleverde headset.
Het toetsenbord van de T5100 is onderverdeeld in twee delen. Het bovenste deel bestaat uit de navigatietoetsen en enkele snelkoppelingtoetsen (die we niet kunnen veranderen naar persoonlijk gebruik) zoals agenda, camera, telefoonboek, berichten, profiel en favorieten. Het onderste deel bestaat uit een toets om oproepen te beantwoorden, een toets om oproepen te beëindigen en uit de numerieke toetsen. De numerieke toetsen zijn groot en degelijk en vormen geen probleem tijdens het invoeren van sms-berichten met T9 snelle tekstinvoer.

1
2
3
Vorig artikelDe dikke en de dunne
Volgend artikelUSB poorten tekort?

13 REACTIES

  1. dat klopt je kan alleen met het usb kabeltje mp3\’s overzetten naar de T5100 . mij bevalt de telefoon wel goed, ik kan mooie fototjes maken en reaktones er op zetten en 7 goed klingkende mp3tjes….

  2. Hallo,
    ik heb een tip voor iedereen en een vraag voor diegene die het antwoord erop weet.

    eerst maar de vraag: ik heb een t5100 en ben \”lekker\” aan het testen met lg mobile agent. ik heb al mijn namen overgeschreven naar de pc en wat in verandert en weer geprobeerd terug te boeken. dat paste niet opeens niet meer op mijn telefoon, ???? begrijp ik niets van. dat is nog niet eens het grootste probleem. ik heb daarna alles opgeslagen op de pc via save. nu weer terug naar mijn telefoonboek op de pc via lg mobile agent is het een . dll file op de pc terwijl ik bij load een csv file moet selecteren.
    Wie kan mij helpen meel naar Niekkuijs@hotmail.com
    bij voorbaat dank.
    oja nu de tip KOOP NOOIT EEN T5100 WAT EEN $#%^%$^# Telefoon (sorry voor mijn taalgebruik.
    je kunt er niet normaal mee smsen je gaat constant te snel voor die trage telefoon.
    te kort mee bellen hij is veel te groot te veel knoppen nl 28!!!
    conclusie hij is alleen maar goed als zaklamp met het flitslampje.

    met vriendelijke groeten niek kuijs

    alvast bedankt..

  3. Ik heb een LG 2100 gekocht. Mooi ding, doet het prima, maar 1 klein dingetje…DE CAMERA DOET HET NIET! Zo stom.
    Het beeld blijft gewoon zwart, t kan ook zijn dat ik iets verkeerd doe of vergeten ben…. Weet iemand waaraan dit kan liggen en hoe ik het verhelpen kan?

  4. Hallo,

    Ik heb een probleempje met de LG T5100….
    Ik heb foto\’s gemaakt en ik kan er een paar niet wissen. Het zijn er 3 en de rest lukt wel gewoon.
    Ik wil die foto\’s heel graag weg krijgen maar weet dus niet hoe.
    Misschien kan iemand mij helpen????

    lisettehoeben9@hotmail.com

  5. Had al in het verleden problemen met LG. Slechte prestaties, menu niet echt gebruikersvriendelijk, enz. Ze werken niet hoe het zou moeten. Prijs/kwaliteit kan men beter iets anders kopen. Heb die van mij na 5 maanden verkocht.

  6. Ik heb ook problemen ondervonden aan de usb kabel bij de T5100 hoe krijg ik nou mp3 bestanden op mijn telefoon? dat kan volgens mij niet via de steriele kabel toch? De usb kabel leest hij niet. Wie kan mij helpen??

    Groetjes Miranda
    buijtendijk@hotmail.com

  7. Ik ben al 3 maanden bezig om een autolader te vinden voor de f2100. over 2 weken ga ik op vakantie, en nou moet ik dus een nieuw abbonement afsluiten, ik ben op zich tevreden met mijn lg, maar dit is dus wel de eerste en de laatste keer dat ik er een koop!

Reacties zijn gesloten.