De keuze tussen licht en donker

5
47

Eindhalte: Nar Shaddaa!
In dit deel zijn er zeven nieuwe werelden, de ene al mooier dan de andere: Peragus, Telos, Dantooine, Korriban, Nar Shaddaa, Dxun en Ondero. Je kan van de ene wereld naar de andere reizen door in je ruimteschip de Ebon Hawk te stappen en de eindbestemming te selecteren. Op de verschillende planeten lopen honderden verschillende personages rond: Twi-leks, Wookies, mensen, droids, ‘Kel Dor-anen’, en vele anderen. Er zijn ook een paar nieuwe effecten toegevoegd, zoals regen en sneeuw.

Kotor4.jpg
De sterrenhemel van Telos

Update?
Toch is dit spel verre van perfect. Zo zitten er wel wat (lees: veel) grafische fouten en bugs in dit spel. Ondertussen is er al een eerste patch uitgebracht, maar dat zal zeker niet de laatste zijn. Je kan het spel wel makkelijk updaten: gewoon even op ‘update’ klikken in het beginmenu, en de rest gaat vanzelf. Heel gebruiksvriendelijk! Maar na de update startte het spel wel niet meer op. Pas nadat ik het opnieuw geïnstalleerd had, werkte het weer. Toeval? Of een van de talrijke bugs? Toch even opletten…

Kotor5.jpg

Kotor6.jpg

Zie je het verschil? Klein grafisch foutje…

Conclusie
Het eerste deel van Star Wars Knights of the Old Republic won wereldwijd meer dan 35 ‘Game of the year’-prijzen. Het is dus logisch dat deze sequel bij de betere games van 2005 hoort. Alles wat het eerste deel zo verslavend maakte, zit ook in KotOR II. De zeven, uitgebreide werelden en de verschillende manieren om het spel uit te spelen – de keuze tussen licht en donker – zorgen voor uren speelplezier. De bugs en de haperingen neem je er bij. Ware Star Wars- en RPG-fans mogen dit zeker niet laten liggen. Een echte aanrader!

Officiële site van het spel: http://www.lucasarts.com/games/swkotor_sithlords/indexLight.html
Ontwikkelaar: Obsisdian Entertainment
Producent: Lucas Arts

Adviesprijs
49,99 euro
1
2
3
Vorig artikelHet sim-genre naar een radicaal nieuwe dimensie
Volgend artikelNieuwe notebooks in de ECO-reeks

5 REACTIES

  1. hey, ik heb kotor II, ben al lang bezig, maar kan iemand me vertellen wanneer je een lightsaber krijgt???? Ik kan aleen maar met zwaarden vechten!

  2. Iceman: shut up!! als je zelf de moves zou moeten doen, zou je het nog geen twee seconden uithouden. da spel is gewoon super!! Het verhaal van dit spel is gewoon nog beter dan die van de eerste kotor, en je hebt meer aanvalsbewegingen. echt SUPER!!!!

  3. ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER , ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER slecht. Tis gewoon dom . Je mag geen beweging zelf doen . Je moet altijd met je muis je beweging kiezen !!!!!

Reacties zijn gesloten.