Buget- en gebruiksvriendelijke 6 megapixel camera

0
53

Testfoto’s
Hier publiceren we nog enkele testfoto’s die we maakten met de HP Photosmart R717. Je kunt op de foto’s klikken om ze in detail te bekijken in je webbrowser. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit wel even duren omdat het grote bestanden betreft.

Conclusie
De Photosmart R717 bouwt voort op de goede weg die HP insloeg met de Photosmart R707. Het ontwerp verschilt dan ook amper van de R707. Opvallendste nieuwigheid is het groter aantal pixels van de CCD en het wat grotere LCD-scherm. De Photosmart R717 levert over het algemeen scherpe en (bij daglicht) kleurneutrale beelden. In de hoeken vertonen de beelden wat chromatische aberratie en zijn ze iets minder scherp dan centraal in het beeld. De Jpg-compressie is niet perfect, wat betekent dat de beelden wat aan detail verliezen en hierdoor waarschijnlijk niet helemaal de 6 megapixel halen. Maar dat is detailkritiek, want wie een budget- en gebruiksvriendelijke point-and-shoot-camera zoekt, zal door de HP Photosmart R717 zeer zeker niet teleurgesteld worden.
Adviesprijs
HP Photosmart R717: 299 euro;
HP Photosmart R717 met dockingstation en extra batterij: 349 euro.
1
2
3
Vorig artikelPodcast 10: aankooptips voor digitale camera’s
Volgend artikelVolgende generatie multimediagsm’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.