Buget- en gebruiksvriendelijke 6 megapixel camera

0
53

Programma’s
Boven op de camera zit er links een knop die je rechtstreeks naar een hele reeks scèneprogramma’s leidt. Naast actie-, landschaps- of potretfoto’s biedt de R717 ook programma’s voor strandfoto’s, foto’s van een zonsondergang of gemaakt in musea, waarbij de camera zonder flash fotografeert en ook de camerageluiden uitschakelt.
Ook het maken van panoramafoto’s is mogelijk met de R717 en de camera begeleidt je bij elke volgende foto door in een ‘getekend’ beeld een klein overlappend gedeelte te tonen van de vorige foto. De panoramafoto wordt door de HP software samengesteld wanneer je de foto’s naar je pc hebt versluisd. Net zoals de Photosmart R707 heeft de R717 een functie om rode ogen direct na een opname te corrigeren. Ook beschikt de camera over een optie ‘adaptieve belichting’. Met deze functie kun je details in schaduwpartijen automatisch zichtbaar maken, wat in een donkere omgeving of bij veel tegenlicht opmerkelijk betere foto’s oplevert.


Zonder adaptieve belichting             Met adaptieve belichting

Docken
Voor 100 euro meer levert HP de Photosmart R717 ook met een docking station, dat je via een meegeleverde USB 2.0-kabel met je pc of Mac kunt verbinden. Je haalt daarmee extra gebruiksgemak in huis: niet alleen kun je je camera via het docking station opladen, je krijgt er ook een extra oplaadbare batterij bij die je in een apart compartiment kunt opladen. Via één knop wissel je gemaakte foto’s uit met je pc. Ook kun je de foto’s via het docking station rechtstreeks op een tv tonen als een slideshow. De kabel hiervoor zit in de verpakking.

Hp levert ook Image Zone 4.5 mee als software. Hiermee kun je foto’s van je camera overbrengen naar je pc om ze af te drukken, te organiseren en te bewerken. Ook kun je foto’s delen met anderen via e-mail of on line fotoalbums.

 

1
2
3
Vorig artikelPodcast 10: aankooptips voor digitale camera’s
Volgend artikelVolgende generatie multimediagsm’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.