Muziek spelen en geluid opnemen op een geheugenstaafje

7
153


iDream DAP verpakking

De Creative MuVo V200 is verpakt in een doorzichtige plastic doos die je moet opensnijden en dus niet herbruikbaar is. Hij wordt geleverd met oortjes, een niet-herlaadbare AAA batterij, meertalige handleiding (ook Nederlands), een cd met drivers en Creative MediaSource software en een riemclip. De riemclip is gemaakt van zachte plastic, zodat je er de speler gemakkelijk in kunt steken en weer verwijderen, zonder dat je nochtans bang moet zijn hem te verliezen, want de clip is stevig genoeg en heeft aan de onderkant zelfs een haakje zodat hij niet zomaar van je riem kan schuiven. De MuVo weegt amper 33 gram en meet 3,65×7,45×1,5 cm of 40,79 cm3. Dat maakt hem ongeveer dertig procent kleiner dan de iDream. 


Creative MuVo V200 verpakking

Werking
Een leuk detail is dat er op de iDream al twee popnummers staan voorgeprogrammeerd. Je kunt hem dus onmiddellijk uittesten zonder dat je hem eerst moet "vullen". Nieuwe muzieknummers toevoegen verloopt erg eenvoudig. Recente versies van Windows, MacOS en Linux herkennen de iDream onmiddellijk als verwisselbare schijf waarop je mp3- of wma-muziekbestanden kunt kopiëren. Onder Windows 98SE moet je de meegeleverde driver installeren.
Op de MuVo staat alleen een demobestand voorgeprogrammeerd. Dat laat wel toe om onmiddellijk de goede werking van de speler te testen. Handig is dat in dit bestand ook duidelijk de linker- en rechtergeluidskanalen te horen zijn, voor het geval dat je de meegeleverde oortjes verkeerd zou dragen (er staan overigens wel aanduidingen op de oortjes voor het linker- en rechterkanaal). Officieel werkt de MuVo uitsluitend onder Windows 98SE of hoger, maar op het internet vind je ook drivers voor andere besturingssystemen. De meegeleverde MediaSource-software werkt uiteraard ook alleen onder Windows. Onder Windows 98SE moet je de meegeleverde driver installeren.

1
2
3
4
Vorig artikelSlotbedrijf
Volgend artikelKijk eens in de spiegel-tv
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Hij heeft een i-dream. Heb zelf er ook één, en ik had hetzelfde probleem. Ik had ook alles erop staan, en er kwam ook steeds geen documenten op het schermpje te staan. Dit kwam omdat ik playlisten erop zette, maar je moet de liedjes erop zetten, en die vind je terug bij C: ==> documents and settings ==> dan de gebruiker selecteren ==> shared

  2. @krisflik: kopieer je de muziekbestanden wel in de juiste map? Bij nogal wat spelertjes moet je de mp3 of WMA kopiëren in een voorbehouden map, meestal heet die dan Music of zoiets. Want als je ze gewoon op de root zet, hoor je n dat geval niets. Welk van de 2 spelertjes heb je trouwens?

  3. te keine uitleg over het gebruik ervan. Hoe krijg je muziek van de PC naar je MP3speler. alles staat erop maar er komt niks uit. Geen dokumenten verklaart hij

  4. Ik heb de I-dream, en de schuifdrukknop of hoe die ook noemt, is al kapot. De meegeleverde oortjes werken bitter slecht, dus die heb ik moeten vervangen…
    Maar geen paniek, carrefour geeft twee jaar ruilgarantie, dus binnenkort heb ik er een nieuwe vast.

  5. Belachelijke recensie. Ik verdenk de auteur ervan om al vooraf een voorkeur te hebben voor de iDream. Bijvoorbeeld door teksten als \”Op de MuVo staat alleen een demobestand voorgeprogrammeerd\” Het woordje \’alleen\’ geeft al een voorkeur/afkeur aan terwijl alleen feiten tellen. Er zijn meer voorbeelden te vinden.
    En dan de eindconclusie: Muvo heeft een betere geluidskwaliteit en is meer solide, dus kiest de auteur voor de iDream? Met slechte handleiding en ondersteuning? Voor de Muvo wordt indien nodig nieuwe firmware uitgegeven.
    Trek dus zelf je conculsie maar.

Reacties zijn gesloten.