Gratis meegeleverde software onder de loep

11
105

Ulead PhotoImpact Album 10

UleadA_logo.jpgEen volgende gratis meegeleverd programma bij aankoop van Ulead PhotoImpact 10 is Ulead PhotoImpact Album 10. In tegenstelling tot andere meegeleverde programma’s wordt dit niet afzonderlijk te koop aangeboden.

Ulead PhotoImpact Album 10 wordt voorgesteld als een autonoom programma, je moet het dan ook afzonderlijk opstarten. In een eerste fase verzamel je foto’s als miniatuurtjes in een venster, dat hier album heet. Vervolgens kan je van de geselecteerde miniaturen een "web album" of een "web slideshow" maken. In wezen is dat hetzelfde, behalve dat je bij de web slideshow niet telkens op het pijltje Next hoeft te klikken: de foto’s wisselen automatisch na een instelbare tijd.

UleadA_werktafel.jpg

Zo, dat was het dan, meer doet dit programma niet. Het resultaat mag best gezien worden, weliswaar erg sober, zeker als je overal de default-waarde aanvaardt. Enerzijds heb je wel veel instelmogelijkheden, meer dan bij de meeste soortgelijke programma’s, anderzijds bieden die andere programma’s vaak voorgekauwde sjablonen, die er dan al bij al veel gelikter uitzien.

Conclusie
Ulead PhotoImpact Album 10 doet zijn werk naar behoren, maar het is de naam "gratis extra programma" eigenlijk niet waard.

1
2
3
4
5
Vorig artikelMultimedianotebooks met de nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie
Volgend artikelDECT-telefoons met SMS-functie downloaden ook belmelodieën
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

11 REACTIES

  1. halooooooooo hoe kan je dit downloaden waar staat die download knop ergens . en heyy lees dit maar want je wordt hier niet eens geholpen bij deze site

  2. Ik vrees van niet, Vons. In de lijst met ondersteunde formaten vind ik:
    ———————————————————————————————
    File Format Support
    Images:
    001, BMP, CLP, CUR, DCS, EPS, FAX, FPX, GIF ,ICO, IFF,
    IMG, JP2, JPC, JPG, LZW, MAC, MSP, PCD, PCT, PCX, PIC,
    PNG, PPM, PSD, PSP, PXR, RAS, SCT, SHG, TGA, TIF, UFO,
    UPI and WMF
    Animation, Video & Audio:
    GIF Animation, AVI, QVT, WAV, AVA, MID, MP3, MPEG1
    and MPEG2
    ——————————————————————————————
    Nu bestaat RAW wel onder heel wat formaten, afhankelijk van je camera. Een tip: als je absoluut met RAW wil werken, probeer eens Irfanview ( http://www.irfanview.com ). Het is freeware, en ondersteunt zowat alle bestaande formaten ook DNG, EEF, NEF, MRW, ORF, RAF, DCR, SRF, PEF, X3F* (RAW formaten voor Epson, Nikon, Minolta, Olympus, Fuji, Kodak, Sony, Pentax, Sigma).
    Hopelijk helpt je dit toch wat verder.

  3. Hallo Greet,
    Ik kan nergens vinden of Ulead photo explorer 8(.5) RAW file ondersteund? Ik ben erg tevreden over 7.0 zeer gebruiksvriendelijk maar ondersteund RAW niet.

  4. Beste Greet, in het hoofdartikel over Ulead PhotoImpact 10 ( http://www.diskidee.be/software/testen/index.htms/5588 ) kreeg dat programma 3 duimpjes, wat toch een zeer goede score is. Over de meegeleverde extra\’s Photo Explorer 8.05 en de Gif Animator zijn we ook erg positief.
    Ik geef toe dat ik erg kritisch test, en voornamelijk vermeld wat in het oog springt. Een verslag met \”het meeste werkt naar behoren\”, daar heb je ook niet veel aan.
    Maar zeker als je al gewend bent met het werken met Ulead zoals jij, zijn dit uitstekende producten! Als je dan in acht neemt wat je er allemaal bij krijgt, zou ik in jouw geval Ulead PhotoImpact 10 op mijn verjaardaglijstje zetten!

  5. Nu er wordt niet veel positiefs gezegd over Ulead.
    Ik heb Ulead photo 3 en vind dit echt een heel goed programma.
    Heb het hele net afgezocht naar fotobewerkingsprogramma\’ s en keer altijd terug naar Ulead. Echt de foto\’ s die je bewerkt hebt met Ulead zijn veel mooier.
    Je maakt van een foto een potloodtekening of een akwarel, en dat is dan ook een potloodtekening of akwarel, veel mooier dan bvb bij Jasc, echt…..Nu het is niets voor pro\’ s, maar voor een leek die wel eens iets met foto\’ s wil doen, echt goed.

Reacties zijn gesloten.