Back-upprogramma voor dummies?

4
24

Intuïtief gebruik?
Het openingsscherm toont je een knoppenbalk, met daaronder twee vensters. Het linkervenster toont je de inhoud van je C-schijf, erboven zie je trouwens C: in een keuzelijst staan. Het rechtervenster is akelig leeg. Nu zegt de logica je wel dat je eerst moet aanduiden van welke mappen of bestanden je een back-up wil maken. Soms staan die niet op de C-schijf, maar op een andere partitie. Je verwacht dan dat je via de knop-met-het-pijltje van de keuzelijst een andere schijf kan selecteren, maar niets daarvan: de lijst is beperkt tot je C-schijf. Na enig zoekwerk stel je vast dat een klik op een icoontje met de afbeelding van mappen, rechtsonder een venster opent waarin je een andere partitie kan aanduiden, die dan in de keuzelijst linksboven overgenomen wordt.
Om mappen te selecteren probeer je ze eerst met drag-en-drop naar het rechtervenster te slepen, maar dat lukt niet. Op de knoppenbalk staat een knop met een plusteken, die zal het dan wel zijn. Nee hoor, weer mis. Ten einde raad klik je dan maar op het vraagteken of op help. Een indrukwekkend helpbestand opent zich.

Handleiding en Helpbestand
Dit helpbestand is jammer genoeg alleen in het Engels, en dan nog Engels met veel vakjargon en de nodige (ver)taalfouten: "If your FTP accessible through network then you need to choose the Lan Connection, but if you’re using DialUp Σ" snap je. Hoe dan ook, dank zij de vele afbeeldingen en de voorbeelden geraak je er waarschijnlijk wel uit. Maar zelfs al sla je alle hoofdstukken over die je nooit nodig denkt te hebben, je zult vele uren zoet zijn met dit helpbestand.


De handleiding met vele duidelijke foto’s en voorbeelden

1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe telgen in de Axim familie
Volgend artikelTriootje weboogjes
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

4 REACTIES

  1. Installeren Back-upfunctie in Win XP Home:
    Peter en UM, ik heb de procedure op de website gezet, want ze is wat lang voor deze plaats. Je vindt die uitleg door bovenaan deze webpagina eerst op de grijze knop SOFTWAREte klikken, en dan de lijn eronder, op CURSUS. De tittel is \”WinXP Backup Utility installeren op Home Edition\”
    Succes !

  2. Ik heb nog veel positiefs gehoord over de (verborgen!) back-upfunctie van Windows XP HOME, maar ik vind die nergens (ook niet in \”help en ondersteuning\”) van XP! Waar staat in Help hoe je \’t programma kan installeren?
    Moet ik dat progamma van de Windows XP Home CD installeren, of waar kan ik het vinden?

  3. Bij WinXP staat het backup-programma op de CD (zie help XP).
    Het werkt met \”schaduwkopie\” ; dus ook open bestanden worden afgeschreven, zelfs terwijl ge ermee aan het werken zijt.
    De planner(=wekker) haalt de pc ook uit de slaapstand.
    Het programma werkt perfect, ook met mijn externe usb-schijf.
    Het is feitelijk niet te overtreffen. Het is gratis.

Reacties zijn gesloten.