De nieuwe internetabonnementen op een rij

8
72

ExpressNet Plus
ExpressNet Plus is eigenlijk het vernieuwde Quatro abonnement, en biedt overal net iets meer dan het gewone ExpressNet: een downloadsnelheid van 6,6 Mpbs en upstream 512 Kbps. Het maximale volume is 15 GB/maand waarvan maximum 2,25 GB upstream. Verder vier IP adressen en acht mailboxen.
Deze "Plus" kost je wel 51,95 euro/maand, waar het oude Quatro abonnement je 50,00 euro/maand kostte. Voor die 1,95 euro verschil liggen bij ExpressNet Plus de volumes 50% hoger, wat nuttig kan zijn. Ook de snelheden liggen theoretisch hoger, maar Telenet geeft zelf eerlijkheidshalve toe: "6,6 Mbps is de officiële specificatie. De werkelijke snelheid wordt beïnvloed door het verkeer op het internet en door andere technische factoren".
ExpressNet Plus richt zich duidelijk tot echt zware gebruikers en kleinere bedrijven (KMO’s) met eventueel een eigen website. Als het grotere volume voor jou een pluspunt is, is een overschakeling mogelijk aangewezen. Doorsnee surfers zullen sowieso al zelden een Quatro abonnement hebben, en voor hen is de plus-versie dan ook zelden een aanrader.

De producten nog even op een rijtje (bron Telenet):


Bron Telenet

Adviesprijs
Telenet ComfortNet: 29,95 euro;
ExpressNet: 41,95 euro;
ExpressNet Plus: 51,95 euro.
1
2
Vorig artikelVergeten creativiteit
Volgend artikelBescherming tegen de nieuwste on line bedreigingen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

8 REACTIES

  1. Bij mij zeiden ze de ene keer op de ene keer dat het niet mocht , de tweede keer zeiden ze dat het kon op poorten boven de 1024 maar dit lukt ook niet. Ik heb het geprobeerd

  2. Na overgestapt te zijn van Comfortnet naar ExpressNet heb ik daar wel zo spijt van.!! ExpressNet is bedoeld voor 2 computers en kan er maar 1 gebruiken. Als de kabel in 1 computer zit totaal geen problemen en als ik het via de hub doe dan wel ip adres maar geen snelheid. Sterker nog ik kan maar 1x een pagina binnenhalen en dan is het gedaan. De helpdesk heeft na een aantal testjes geconstateerd dat de verbinding goed is. En de hub is 2x omgewisseld in de winkel en uiteindelijk heb ik er een meegekregen die werkend in de winkel was met kabels en al. Heb zelfs format C gedaan en alles opnieuw geconfigureerd en Winsockfix laten draaien, maar totaal niks. Nu wordt er een spelletje gespeeld.. winkel geeft Telenet de schuld en Telenet de winkel.

  3. Hoge(re) snelheden zijn alleen interessant als je er ook wat mee kunt doen en zolang ongeveer iedere provider in Belgie van die oubollige datalimieten hanteert heeft overstappen helemaal nul komma nul zin. Een uploadlimiet ? Waanzin ten top, hanteer dan gewoon die 15 Gb. maandlimiet en laat de gebruiker zelf maar uitmaken hoe hij die verstookt. Hoe kun je nou multimedia promoten via Internet met zulke limieten ?!

  4. Er wordt aangegeven \”voor KMO\’s om een eigen webserver te draaien\”. Maar daar heb je normaliter toch een vast IP adres voor nodig. Trouwens toch vreemd dat de snelheid van ExpressNet Plus hoger ligt dan bij Telenet Office of Fixed IP, die toch heel wat duurder zijn.

  5. Peter, Philippe, ik heb jullie bijdragen overgezet op het forum (onder Internet) en daar ook nog een reactie aan toegevoegd.

  6. Zoals steeds zal dit -lokaal een server draaien- officieel wel niet toegelaten zijn (indien dat gewenst is zal men verwijzen naar hosting).
    Echter indien hier in beperkte mate gebruikt van gemaakt wordt, zal hier geen haan naar kraaien.

    Merk op dat telenet dit trouwens handig opgelost heeft door de upload limiet opzettelijk laag te houden waardoor je al snel boven de limiet uitkomt indien je een server draait. (nb kazaa wordt ook standaard als server geïnstalleerd…)

  7. Wat ik me bij ExpressNet Plus (en de andere eigenlijk) afvraag. Mag je nu bij Telenet een eigen server draaien. Ik denk bijvoorbeeld aan een web & ftp server voor persoonlijk gebruik.
    Zowel op de klantendienst als helpdesk bij telenet konden ze me niet echt van een antwoord voorzien. )-:

Reacties zijn gesloten.