Mobieltje voor fetisjisten

9
59

EGPRS
Afgezien van de eerder vermelde camera en radio is de Nokia 7200 ook voorzien van (E)GPRS. De E staat voor EDGE en dat is dan weer de afkorting van Enhanced Data rates for GSM Evolution (je vraagt je af wie dit soort dingen verzint), wat simpelweg neerkomt op een radiomodulatietechniek voor het versnellen van GPRS-datatransmissies. Het zou de doorvoersnelheid van GPRS verdrievoudigen tot ongeveer 177,6 kbit/s. EGPRS werkt alleen op het netwerken die deze snellere modulatietechniek ondersteunen. Vermoedelijk zullen de meeste operatoren pas in de loop van 2005 klaar zijn met EGPRS.
De ingebouwde e-mailclient van de Nokia 7200 kan zowel pop3 als imap4 berichten ontvangen. Chatten behoort eveneens tot de mogelijkheden. Verder krijg je een alarmklok, rekenmachine, timer, stopwatch, afgeschermde ‘portefeuille’ voor het opslaan van wachtwoorden en dergelijke, agenda, takenlijst en notitieblok.

Synchronisatie
Synchronisatie met de pc is mogelijk via optioneel te downloaden Noka PC Suite software en de infraroodverbinding of een optionele Nokia-datakabel. Naast de ingebouwde games kun je nog extra games en toepassingen downloaden indien ze geschreven zijn voor Java 2 Micro Edition (J2ME) toestellen. Polyfonische beltonen en waarschuwingssignalen gebruiken het SP-MIDI-formaat. De Nokia 7200 is voorzien van een Digital Rights Management (DRM) systeem. Dat houdt in dat downloads beschermd kunnen worden tegen kopiëren en gebruik op een ander mobieltje. Of dit het geval is, hangt af van de leverancier.
De Nokia 7200 weegt 115 gram. De 7600 mAh Li-Ion batterij gaat 150 à 300 uur mee in standby en is voldoende voor 2 à 5 uur spreektijd. De bouwkwaliteit is behoorlijk, al vinden we de bevestiging van het klepje dat de SIM afschermt maar matig.

De technische specificaties van de Nokia 7200 volgen hierna.

1
2
3
Vorig artikelDraagbare muziekspeler om mee te pronken
Volgend artikelLCD-schermen gaan door snelheidsmuur
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

9 REACTIES

  1. Weet iemand een verkoop adres (omgeving Heerlen) waar ik de Nokia 7200 met abonnement kan kopen? Ik heb echt overal gezocht… en ik MOET hem hebben!!! Mail naar reneevdb3@msn.com als je me kunt helpen! IK HOOP HET!!!

  2. hoi ik heb er 1 tekoop is pas 2 maanden oud, met ongeopende carkit set, ik kan hem niet terug ruilen omdat die via internet is bestelt, is echt een gaaf ding maar ik vind het een meiden telefoon dus 225 euro mag die weg tel.0616810106. email gecekusum1979@hotmail.com
    groetjes

  3. ik heb een nokia 7200 geruild met een vriend van em voor een andere telefoon. maar ghij accepteerd mijn somkaarten niet:s weet iemand of ik iets specioalls moet doen ofzo?? thnx, vincent

  4. ik vind het een ongelofelijk mooie telefoon en als je hem in abonnement formaat koopt valt de prijs heel erg mee

Reacties zijn gesloten.