Een trucendoos voor de fotograaf

1
82

Gereedschap
Foto Trucage biedt naast de pixelinvulling ook nog een aantal gereedschappen om foto’s te bewerken die je ook in andere fotobewerkingsprogramma’s aantreft. Zo kun je via de tabbladen Retoucheren rode ogen corrigeren, klonen of wegvegen en beschik je over teken-, aribrush- en vulgereedschap. Via het tablad Foto verbeteren krijg je dan weer een aantal filters die je kunt toepassen op de hele foto, zoals rotatie, helderheid en kleurcorrectie. Al deze mogelijkheden zullen je zeker helpen om na de pixelinvulling de foto verder te bewerken zodat elk spoor van het verwijderde object verdwijnt.


Het onderdeel Retoucheren

Als je al over een fotobewerkingsprogramma beschikt, kun je storende objecten mits wat ervaring ook wel verwijderen van foto’s en zal je wellicht wat teleurgesteld zijn in het programma omdat je al beschikt over de meeste andere mogelijkheden die het programma biedt. Wie nog geen fotobewerkingsprogramma heeft en uitkijkt naar een eenvoudig programma om zijn foto’s op te smukken, haalt met Foto Trucage een mooi basispakket in huis, met als leuk extra de mogelijkheid storende objecten te verwijderen.
Tot slot biedt Foto Trucage ook nog heel wat hulp bij het afdrukken van foto’s. Zo heb je de keuze uit fotopapier van de meest gangbare merken en kun je Het programma vertoonde wel een bugje, want in deze module kregen we een foutmelding in verband met het geheugengebruik van het programma waarna we het diende af te sluiten via Taakbeheer.

Conclusie
Foto Trucage werkt storende elementen op foto’s weg door via een algoritme het verwijderde object in te vullen met pixels uit de omgeving. Het werkt, al is het geen ‘Klik & Weg’ bewerking zoals de verpakking belooft. Het object dat je wil verwijderen moet een niet te complexe achtergrond hebben en het vergt heel wat rekenkracht van je pc om het op te lossen in de omgeving. De andere gereedschappen die het programma biedt tref je ook aan in andere fotobewerkingsprogramma’s. Bezit je een dergelijk programma nog niet dan is Foto Trucage het overwegen waard, als je niet al te veel complexe bewerkingen wil uitvoeren. In het andere geval lijkt het ons een wat verspilde uitgave.
Adviesprijs
24,95 euro
Systeemvereisten
Windows 98/98SE/ME/2000/XP, Pentium III 1000, 256 MB RAM, grafische kaart: High Color (16 bit) met 4 MB-RAM, Scherminstelling (800 x 600), Ca. 30 MB vrije ruimte op de vaste schijf, cd-romspeler
1
2
3
4
Vorig artikelXbox wordt goedkoper
Volgend artikelGSM wordt walkie-talkie dankzij ‘Push and Talk’
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. ik ga dat ook eens proberen als het zo goed is als het eruit zien zou dat van mijn een 10/10 krijgen

Reacties zijn gesloten.