Een trucendoos voor de fotograaf

1
82

Intelligent algoritme
Wil je een foto gaan bewerken, dan kies je helemaal links onder het pictogram Foto’s de knop Corrigeren waarmee je de foto in een nieuw venster opent. Hier kun je via vier tabbladen foto’s bewerken: Selectie corrigeren, Foto verbeteren, Retoucheren of Kleuren wijzigen. Het programma opent de foto automatisch in het tabblad Selectie corrigeren en dat is ook de meest ‘spectaculaire’ toepassing van Foto Trucage. Volgens de verpakking snijdt Foto Trucage immers niet, zoals andere fotobewerkingsprogramma’s zomaar storende objecten weg. Het programma vult het object, dat je via een eenvoudig selectiegereedschap kunt selecteren, volledig op met informatie uit de omgeving via een intelligent algoritme.


De originele foto

We probeerden het met een foto waarop iemand met een paraglider de ondergaande zon tegemoet vliegt. We knipten eerst de parachute weg en lieten het programma het ontstane witte ‘gat’ opvullen. Daarna knipten we de paraglider zelf weg.


Het programmaonderdeel Secectie corrigeren

We probeerden het eerst op een pc met een Intel Celeron 14,7 Ghz met 256 MB. Wat opviel was dat het invullen behoorlijk wat rekenwerk vergde en dus veel tijd in beslag nam bij het corrigeren van de parachute, wat toch niet een overdreven groot vlak was. Bij het corrigeren van het figuur ging dit een stuk vlotter. Op een pc met Intel Pentium IV 2,4 GHz en 512 MB verliep het hele proces een heel stuk vlotter, al konden we toch rustig een kop koffie gaan zetten. Het resultaat bij een automatische correctie van de parachute viel een beetje tegen. De vlek werd wel opgevuld met informatie uit de omliggende pixels, maar toch blijf je duidelijk zien dat de foto bewerkt is en is er een soort storende lijn te zien tussen het witte zonlicht en het grijs van het water. De vlek met het figuurtje werd wel mooi gecorrigeerd en het is onmogelijk te zien waar het zich op de foto bevond.


De foto na correctie

1
2
3
4
Vorig artikelXbox wordt goedkoper
Volgend artikelGSM wordt walkie-talkie dankzij ‘Push and Talk’
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. ik ga dat ook eens proberen als het zo goed is als het eruit zien zou dat van mijn een 10/10 krijgen

Reacties zijn gesloten.