Geamputeerde allesspeler

8
56

Geluid
De meerkanaalsweergave voor Super Audio cd en dvd-audio is wat ons betreft ongenietbaar omdat de achterkanalen veel te luid klinken. Bijgevolg zul je gedwongen worden alles in stereo te gaan weergeven, wat ons nauwelijks de bedoeling lijkt als je zo’n universele speler koopt. In stereo presteert de Pioneer DV-575A redelijk voor cd’s, Super Audio cd’s en dvd-audio, maar het is niet bepaald een hoogvlieger. Super Audio cd en dvd-audio zouden met hun hogere resolutie ook een duidelijk betere geluidskwaliteit moeten bieden, maar de DV-575A is helaas niet goed genoeg om je dat verschil ook duidelijk te laten horen. Hoewel de DV-575A de weergave van een dvd-film kan hervatten na een stop, kan hij dat niet voor schijfjes met alleen geluid. We hebben ook nog even een DTS cd (een gewone audiocd maar met DTS-informatie aan boord) uitgeprobeerd en de DV-575A decodeert die correct. Veel andere merken en modellen laten hier verstek gaan en geven een DTS cd via hun analoge aansluitingen ongedecodeerd naar buiten (als je ooit een analoge modem hebt horen communiceren, weet je hoe onprettig dat klinkt; bij een te hoog volume zou je trouwens de tweeters in je luidsprekers om zeep kunnen helpen).

Conclusie
Als dvd-filmweergever voldoet de Pioneer DV-575A prima, maar je koopt hem natuurlijk als universele speler om ook dvd-audio en Super Audio cd te kunnen afspelen. Helaas schiet de DV-575A juist daar zwaar te kort, doordat je het geluidsniveau van de verschillende luidsprekerkanalen niet kunt instellen. En achterkanalen die zo luid klinken dat je de voorkanalen nauwelijks hoort is niet ons idee van een goede meerkanaalsweergave. En je koopt zo’n toestel ook niet om er alleen maar in stereo mee af te spelen. Bijgevolg kunnen we je dit toestel niet aanraden totdat Pioneer er nieuwe firmware in voorziet. Pioneer deelt ons mee, dat hun nieuwste generatie surroundversterkers luidsprekerinstellingen voor de analoge meerkanaalsingangen aan boord hebben en dan vervalt onze kritiek natuurlijk.
Adviesprijs
199 euro (straatprijzen van zo’n 164 euro hebben we al gezien)
Systeemvereisten

1
2
3
4
Vorig artikelDigitale foto’s beheren
Volgend artikelDraadloos internet delen met meerdere gebruikers

8 REACTIES

  1. Ik heb de laatste firmware er op gezet. Ondertitels geef hij nu weer bij Divx. Helaas staan deze er heel klein.

  2. Er is wel een firmware-update verschenen. Deze voegt ondertiteling voor DIVX toe als je het nog niet had. De CD is bij Pioneer gratis aan te vragen.

  3. F: je hebt het artikel niet goed gelezen. Ik schrijf wel degelijk dat de 575 instellingen heeft om de AFSTAND van alle luidsprekers in te stellen. Het probleem is dat je het VOLUME van elk kanaal niet kunt regelen!

    JP: slechts een kleine minderheid van surroundversterkers en -receivers biedt luidsprekerconfiguraties voor de analoge multichannelingang. De gelukkigen die zo\’n versterker hebben, kunnen de kritiek over het gebrek aan behoorlijke luidsprekerinstellingen bij de 575 natuurlijk negeren, zoals ik ook al in de conclusie schreef.

  4. Kan me niet vinden in de titel \’Geamputeerde allesspeler\’ van de deze test. Door je goed te informeren over de mogelijkheden van de 575 en dan te kijken of je receiver instellingen per kanaal in de 6/8 analoog ingang modes toestaat. Mijn combi HK 4550/ Monitor Audio/vd Hul geeft zo met de 575 een geluidsbeeld wat ik nog nooit met veel duurdere cd spelers gehoord heb.

  5. Ik had veel interesse in deze speler, maar als je dan een speler koopt met DivX ondersteuning, en ze gaan er nog géén eens firmwares voor uitbrengen, wat heb je daar dan aan? Gewoon met google naar \”divxplayer\” zoeken en je krijgt tenminste een echte DivX player MET regelmatige firmwares. Tenminste, dat heb ik gedaan, en ben zéér tevreden.

  6. Jammer van die luidsprekerinstellingen. Maar voor dat geld blijft het wel een mooie dvd-speler.
    goeie test!

Reacties zijn gesloten.