Scherp geprijsd

0
34

Grafisch
De S3 Graphics ProSavage DDR grafische chip is geïntegreerd in de VIA Apollo KN266 chipset en presteert misschien redelijk op het vlak van foto- en videobewerking, maar voor spelletjes kun je hem nauwelijks gebruiken. In de Madonion 3D Mark benchmarks scoort hij matig voor DirectX8 games (slechts een indexscore van 529) en ronduit slecht voor DirectX9 (een score van 43). Hij kon trouwens niet alle DirectX9 testen afwerken, ondanks het feit dat we de nieuwste drivers hadden geladen en dat die naar eigen zeggen volledig DirectX9 compatibel zijn.
Eén reden voor de matige gamesprestaties is dat de videokaart zijn geheugen afsnoept van het hoofdgeheugen van de notebook. Van de geïnstalleerde 512 MB bleef er op die manier bij ons nog 480 MB over. De overblijvende 32 MB deden dienst als videogeheugen.

Aansluitingen
Op het gebied van aansluitingen ontbreken alleen infrarood, serieel en parallel. Dit wordt gecompenseerd door de aanwezigheid van zomaar eventjes vier USB 2.0 aansluitingen (ruim bemeten voor een notebook).

Daarnaast krijg je ook modem-, Ethernet- en 802.11b draadloos netwerkaansluitingen en één Type II PC Card sleuf. Alle aansluitingen (met inbegrip van de VGA-poort) vind je terug op de linkerzijkant. Aan de achterkant is er alleen een S-Video-uitgang. De rest van de achterkant wordt in beslag genomen door de batterij. Aan de voorkant zit ook nog een SmartCard-lezerschrijver, naast audio-in- en uitgangen.

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte webcams voor desktop of notebook
Volgend artikelEen compacte triband met geïntegreerde camera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.