Scherp geprijsd

0
34

AMD Mobile
De AMD mobile AthlonXP-M 2600+ processor draait aan 2 GHz. In de Sysmark benchmark scoort hij een respectabele 177 punten, waarbij vooral de Internet Content Creation workload goede testcijfers neerzet (250 punten), terwijl de Office Productivity best wat beter kan (177 punten). Deze notebook is dus niet alleen geschikt voor alledaagse kantoortaken, maar je kunt hem ook redelijk goed gebruiken voor video- en fotobewerking. Op de voorkant zit trouwens een mini-FireWire (1394) aansluiting waar je een digitale videocamera op kunt aansluiten.

Verder is een Lite-On Slimtype sdw-431s dual dvd+/-rw drive ingebouwd, die dvd+/-r beschrijft aan 4x en dvd+/-rw aan 2x de snelheid van een eerste generatie dvd+/-rw drive. Deze drive heeft Smartburn bescherming tegen het leeglopen van de buffer en kan uiteraard ook high-speed cd-r(w)’s lezen en schrijven (respectievelijk aan 24x en 8x de snelheid van een eerste generatie cd-rw drive). Op het internet bestaat er firmware waarmee je deze drive naar verluidt regiovrij kunt maken, zodat hij ook Amerikaanse dvd’s kan afspelen.

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte webcams voor desktop of notebook
Volgend artikelEen compacte triband met geïntegreerde camera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.