Charlie versus G.I. Joe

2
76

Wie trouwens thuis via het eigen netwerk een virtueel robbertje wil vechten met zoonlief, de vrijer van de dochter of de schoolkameraadjes, komt wellicht ook bedrogen uit. Battlefield Vietnam vereist namelijk onveranderlijk per speler (en niet per spel) een unieke cd. Zelfs Microsoft (met spelen als Age of Empires) is niet zo’n geldwolf en stelt zich met één cd-tje tevreden. Slechte punten voor EA Games dus.

We waren wel gecharmeerd door de verzameling oldies die als intermezzo bij het laden van de mappen (een langdurige affaire trouwens) ten gehore worden gebracht: echte jaren sixties nummers zoals Edwin Star’s "War" (What is it good for?), "You Really Got Me" van de Kinks, "Hush" van Deep Purple, Jefferson Airplanes "White Rabbit" of "Somebody to Love" en "On the Road Again" van Canned Heat. Het leuke is dat je deze muziek ook tijdens het gevecht kunt beluisteren via de boordradio van je tank of helicopter. Je kan zelfs je eigen MP3-tjes toevoegen. Aanvallen in de stijl van "Apocalyps Now" met dreunende luidsprekers op het ritme van "The Ride of the Valkyries" behoort tot de mogelijkheden.

Conclusie
Battlefield Vietnam verdient zeker niet de naam "opvolger", daarvoor heeft het spel simpelweg te weinig nieuws te bieden. EA Games en DICE hebben bovendien domweg de kans laten liggen om een aantal ergerlijke fouten weg te werken, zoals de toch wel zwakke single player mode en de benedenmaatse artificiële intelligentie van de robotspelers. Dit spel kopen om in je eentje tegen de computer te spelen is weggegooid geld. Erger is dat ze wel van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om er een serie nieuwe fouten in te stoppen. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om de lijst met servers in multiplayer mode te sorteren volgens ping-tijd. Je kan wel op het veld klikken, maar er gebeurt niets. De laadtijden tussen twee mappen in zijn ergerlijk ruim bemeten (een volle minuut is geen abnormaliteit) en je hebt nog steeds één cd per speler nodig, ook voor het thuisnetwerk. De hardwarevereisten zijn evenmin van de poes: de opgegeven minimum specificaties zijn een lachertje (groen weliswaar). Voor een aangenaam en vlot spel bleek bij de testen zelfs de testmachine (een Dell Dimension 8250 P-IV aan 2.5 GHz) gewogen en te licht bevonden, tenzij je bereid bent toegevingen te doen op de kwaliteit van het beeld en het geluid. Het waarmaken van de vele beloftes zal wellicht moeten wachten tot het verschijnen van de (nu al) aangekondigde Battlefield 2.

Officiële site van het spel: http://www.eagames.com/official/battlefield/vietnam/us/home.jsp
Ontwikkelaar: DICE
Uitgever: Electronic Arts
Geen demoversie beschikbaar.

Adviesprijs
€ 49,90
Systeemvereisten
Minimum vereisten: Pentium III 933 MHz met Windows XP/Me/2000/98 (NT en 95 zijn NIET ondersteund), 256 MB RAM, 64 MB video card met Direct 3D, DirectX 9.0b compatibele geluidskaart, 1.5 GB schijfruimte, 16x CD-ROM lezer (optioneel voor multiplayer mode: breedband-internetaansluiting of netwerkkaart)
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelEenvoudig te bedienen 5 megapixel camera
Volgend artikelDraagbare dataprojector

2 REACTIES

  1. toch één van de betere oorlog simulators, da\’s natuurlijk voor de gamers die van deze spelen houd.

Reacties zijn gesloten.