Charlie versus G.I. Joe

2
76

Battlefiasco?
Na de uitbreidingen Road to Rome en Secret Weapons of the Luftwaffe is Battlefield Vietnam de langverwachte opvolger in de ondertussen legendarische Battlefield 1942 saga. Met BFV verlaat het spel definitief de oorlogsarena van het Europese vasteland en neemt het een reuzensprong in zowel de tijd als de ruimte door zich te verplaatsen naar het Vietnam van de jaren zestig. Mede door de uitgebreide reclamecampagne en de geheimdoenerij die de uiteindelijke release van BFV (eind maart van dit jaar) voorafgingen, waren bij iedere Battlefieldfan de verwachtingen hoog gespannen. Sommigen hadden zelfs visioenen van de opvolger die moeiteloos de concurrentie (in de vorm van soortgelijke oorlogsspelen zoals Medal of Honor, Call of Duty, Line of Sight Vietnam en Soldier of Fortune) van de kaart veegde. Nu uiteindelijk het doek gevallen is, blijkt er niet zo echt veel veranderd te zijn.
Battlefield Vietnam borduurt gewoontegetrouw verder op het beproefde succesconcept van Battlefield 1942, waarbij de speler zich alleen of in groepsverband over het oorlogsgebied kan bewegen, te voet of in een uitgebreid gamma van voertuigen (zowel op het land, te water als in de lucht) en gebruikmakend van een indrukwekkend arsenaal aan wapens en ander oorlogstuig.

Zo ook in Battlefield Vietnam. De wapens zijn weliswaar recenter (althans aan de Amerikaanse zijde), de omgeving is anders (veel met gras en struikgewas begroeide heuvels, kronkelende zandwegeltjes doorheen dicht oerwoud en meanderende rivierdelta’s) en de focus lijkt te zijn verschoven van tanks en andere pantservoertuigen naar gevechtshelicopters, maar voor de rest vervult de laatste spruit uit de gemeenschappelijke stal van DICE en EA Games niet half de beloftes die ze hadden laten doorschemeren.
Er is wat gesleuteld aan de grafische voorstelling die (net zoals bij de voorgangers trouwens) best te pruimen valt, maar de verbeteringen beperken zich tot details zoals het toevoegen van pixel shaders die water er als echt water moeten laten uitzien. Ook aan het geluid is niet echt veel veranderd (maar dat was ook in de voorgangers reeds meer dan acceptabel), op de ondersteuning van 3D positioneel geluid na (inclusief 5.1 en 7.1 surround sound). Een echte revelatie kan je de Vietnam opvolger van Battlefield niet noemen, althans niet zonder verdiend te blozen.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelEenvoudig te bedienen 5 megapixel camera
Volgend artikelDraagbare dataprojector

2 REACTIES

  1. toch één van de betere oorlog simulators, da\’s natuurlijk voor de gamers die van deze spelen houd.

Reacties zijn gesloten.