Home Multimedia

Charlie versus G.I. Joe

2
76

Als transport- en aanvalsmiddelen heb je langs Amerikaanse zijde de F4 Phantom, de A7 Corsair, de ACH-47 Chinook transporthelicopter, de UH-1 Huey transport- of aanvalshelicopter, de Pattontank, de Sheridantank, de M110 mobiele artillerie, PBR patrouilleboten en de M113 gepantserde troepentransporteur. Langs NVA kant vind je de Mig 17 en 21, de MI-8 helicopter, het BTR-60 amphibievoertuig voor troepentransport, de Russische T-54 tank, het mobiele ZSU tweeloops luchtafweergeschut en… een Vespa scooter, waarmee je in de belegerde steden kunt rondkarren en Amerikaanse GI’s omverrijden of (vanop de duozit) afknallen. Tja… De actie zelf speelt zich af op de locatie van historische gevechten zoals de La Drang vallei, Hue tijdens het Tet offensief, de basis van Quang Tri, het Ho Chi Min pad en de belegering van Khe Sanh.

De mobiele verschijnpunten (spawn points) zoals die in Secret Weapons of the Luftwaffe beschikbaar waren in de vorm van de C-47 transportvliegtuigen, zijn in Battlefield Vietnam vervangen door bijzonder ludieke alternatieven. De geniesoldaten van de Vietcong zijn namelijk uitgerust met een spade waarmee ze in razend tempo een tunnelingang kunnen graven om het even waar in vijandig gebied. Eens operationeel fungeert deze tunnelingang als verschijnpunt. Handig is dat dezelfde geniesoldaat die de tunnel gegraven heeft, de ingang later terug kan oppakken om hem elders te installeren. Logisch toch?
Fantasie hebben ze bij EA Games alvast genoeg. Langs Amerikaanse zijde moet je het stellen met een speciaal soort houten kratten waarmee je een kleine groep soldaten kan vervoeren, bijvoorbeeld aan de cargokabel van een helikopter. Het precies positioneren van de helikopter boven de krat, het omlaag laten van de winch en het aan de haak slaan van de krat is geen kinderspel en vergt uren oefening, zeker als je bedenkt dat je dat doorgaans moet doen onder vijandig vuur. Je kan trouwens ook tanks op deze wijze via de luchtbrug transporteren en achter de vijandelijke linies droppen. Een hachelijke onderneming, maar als het lukt een erg lonende strategie.

2 REACTIES

  1. toch één van de betere oorlog simulators, da\’s natuurlijk voor de gamers die van deze spelen houd.

Comments are closed.