Vierenzestig-bit op de desktop

3
33

Fujitsu-Siemens Celsius V810
Een computer met Athlon 64 processor hebben we nog niet onder handen gehad, maar Fujitsu-Siemens liet ons wel een tijdje spelen met zijn nieuwe Celsius V810 werkstation. Dit bevat tot twee AMD Opteron 64 processoren met een frequentie tot 2,2 GHz. De AMD Opteron 64 is bedoeld voor toepassingen in werkstations en servers en bestaat in drie verschillende series. De 100 serie is voor éénprocessormachines. De 200 serie – u raadt het al – is bedoeld voor dual processor machines zoals de Celsius V810. Ten slotte is er de 800 serie die geschikt is voor servers met vier of meer processoren. Het geheugen van de Celsius V810 kan worden uitgebreid tot 16 GB DDR-SDRAM via acht DIMM-sleuven (twee per processor). De dual processor versie die wij bekeken had 160 GB opslagruimte in de vorm van een dual disk SATA RAID configuratie en een mid-range Nvidia Quadro FX1000 grafische controller met 128 MB DDRII SDRAM.

De Celsius kan naar keuze worden geleverd met Windows XP Professional of met RedHat of SuSE Linux, naar keuze in 32-bits of 64-bits uitvoeringen. Onze testmachine draaide Windows XP Professional 32- én 64-bit in een dual boot configuratie.

1
2
3
4
Vorig artikelGegevens back-uppen
Volgend artikelDigitale audiospeler op creditkaartformaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. leuk die 64 bit gedoe
    Maar je hoort nergens de problemen die er voor doen zoals je printer en je scanner die het niet meer doen en de oplossing die kan je nergens vinden
    Weet uw het? laat het snel horen

Reacties zijn gesloten.