Netwerk-dvd-speler

10
109

Op de voorkant van het toestel zitten de standaardknoppen voor basisnavigatie, maar voor het echte werk moet je toch echt de meegeleverde afstandsbediening gebruiken. Achteraan vinden we de typische aansluitingen voor een dvd-speler: digitale uitgangen via coax en optisch, stereo cinch voor de analoge uitgang en SCART, s-video en composietvideo voor het beeldsignaal. Dan is er natuurlijk nog een RJ45 Ethernet netwerkconnector.

Bediening
Zodra het toestel opgesteld is en aangesloten op je netwerk (of rechtstreeks op het internet via een router), moet je het eerst configureren. Dat is niet zo moeilijk, behalve voor het netwerkgedeelte. Om een of andere ons onduidelijke reden heeft Kiss besloten geen webserver in te bouwen in het toestel, terwijl dat nochtans een Linux-pc is en de meeste Linux-distributies standaard een Apache webserver aan boord hebben. Je moet dus op een Windows pc een applicatie genaamd PC-Link installeren en die vormt dan de eigenlijke verbinding tussen de DP-508 en de rest van het netwerk. Vanaf die applicatie kun je de DP-508 een ip-adres geven (al kan hij het ook automatisch toegekend krijgen via dhcp) en video- en audiobestanen klaarzetten voor afspelen. De webradioverbinding stel je dan weer in op de DP-508 zelf.
De speler heeft een snelinstellingswizard die gewoon de belangrijkste instellingen afgaat, maar je kunt alle instellingen naderhand ook nog opzoeken en wijzigen in het onscreenmenu van de speler. Het kost in elk geval niet zo heel veel moeite om de speler werkklaar te krijgen. De meegeleverde afstandsbediening is logisch ingedeeld met bovenaan cijfertoetsen, in het midden navigatie en onderaan alle functietoetsen. Die functietoetsen onderaan zijn echter nodeloos klein en mogelijk moeilijk te bedienen voor mensen met wat dikkere vingers.

1
2
3
Vorig artikelMeer dan alleen een mobieltje
Volgend artikelEen eigen fotolab

10 REACTIES

  1. ja is goed
    maar staat hier boven in de webe site bij testen
    dat hij heeft geen tv tuner en dat hij kan niet opnemen
    maar is het mogelijk bv te opnemen van een video recorder
    of een camera of van een satreceiver

    bedankt

  2. Chami: het is GEEN dvd-recorder. Opnemen kan alleen op de harde schijf. Dvd-schijfjes kan hij alleen afspelen.

  3. Ahum… er is WEL OSX software beschikbaar!
    gewoon te downloaden bij Kiss zelf:
    info:
    http://www.kiss-technology.com/?p=maclink
    download:
    http://www.kiss-technology.com/?p=updates

    Hiermee kun je muziek, afbeeldingen en natuurlijk video streamen vanaf je mac.

    PS.
    ik raad iedereen aan om ook even te kijken naar de DP558 van KiSS.
    Deze is namelijk ook te gebruiken als video-recorder, met een programmagids via internet, ik heb deze al ruim een jaar in gebruik en ik wil niet meer anders!

  4. Reinier: er zit geen software voor Mac bij. Van de PC-Link software bestaat ook geen equivalent voor de Mac. Sinds firmwareversie 1.9.3 zit er nu echter wel een ftp-server in en daarmee kun je wel werken met een Mac. Je moet eerst het ip-adres van de Kiss te weten komen. Dat kun je doen door op MENU te drukken, daarna \”IP Configuration\” te kiezen en dan \”Show IP addres\”. Schrijf dat ip-adres op. Ga nu naar je Mac en open een ftp-client of start je browser en surf naar het ip-adres met het protocol ftp:// ervoor. Nu kun je audio- en videobestanden via ftp naar de harde schijf van de Kiss kopiëren. Dit werkt ook met Linux en eender welk ander non-Windows platform.

  5. kan je hem ook via ethernet aan een Mac met OSX koppelen?
    Zo ja, wat heb je voor soffware en harware nodig.
    Of zit er software voor OSX bijgeleverd?

  6. Duskidee is toch in de Nederlande taal? Waarom krijg je dan bij jullie KiSS \”reviews\” alléén een Belgische distributeur te zien? Ik heb gelukkig goed op internet gekeken (google zoeken naar \”divxplayer\”) en heb nu via http://www.divxplayer.nl een DP-508 aangokocht. Zij zijn tevens de Nederlandse distributeur, en doen dit al vanaf het begin! (2002) Lees maar op hun site.

  7. Duskidee is toch Nederlands? Waarom krijg je dan bij jullie KiSS \”reviews\” een Belgische distributeur te zien? Ik heb gelukkig goed op internet gekeken (google zoeken naar \”divxplayer\”) en heb nu via http://www.divxplayer.nl een DP-508 aangokocht. Zij zijn tevens de Nederlandse distributeur, en doen dit al vanaf het begin! (2002) Lees maar op hun site.

  8. Ik heb de dp500 maar ik heb geen last van klikken. Alleen bij het vooruit of achteruit spoelen kraakt hij even. (firmware 2.83) \’t geluid is net zo goed als van mijn philips 900 cd speler.
    Verder is het aante raden om een aangepaste firmware op te halen ipv de orginele door de fabrikant geleverde firmware. Door de aangepaste firmware krijg je veel meer mogenlijk heden. Je kunt zo speciaal voor de kiss geschreven website\’s bezoeken. Zo krijge toegang tot verschillende gratis diensten. Weersvoorspellingen, tv gids voor binnen en buitenland, games, favoriete webstations vastleggen enz…
    Voor de pclink software zijn betere alternatieven. bijv ezlink..

    In de dp500 kun je ook een harddisk inbouwen dan moet je wel de firmware van een 508 er in zetten. Ook als je geen hd er in zet kun je dit doen… (zie diverse inet site\’s)

Reacties zijn gesloten.