Al ziende niet zo blind

2
86

De gebruiksinterface is erg gemakkelijk met naar keuze menu’s of wizards. De nauwkeurigheid is fenomenaal en de software waarschuwt je als je scannerinstellingen geen optimaal resultaat garanderen. FineReader kan de herkende tekst naast het origineel afdrukken wat heel handig is voor het nakijken en corrigeren van de uitvoer. Die uitvoer kan naar Word en andere tekstverwerkers, HTML en PDF. PDF kan trouwens ook als invoer voor de optische tekstherkenning dienen. Ook leuk is dat FineReader afbeeldingen in het origineel kan overdragen naar bijvoorbeeld een Word-document (ook niet-rechthoekige afbeeldingen), zodat de herkende tekst niet alleen qua inhoud maar ook qua vormgeving zo nauwkeurig mogelijk aansluit bij het origineel.
Je krijgt naast FineReader ook nog een applicatie genaamd FormFiller om het automatisch invullen van formulieren mogelijk te maken. Al bij al zijn wij behoorlijk in de wolken over dit pakket.

ScanSoft OmniPage Pro 14 Office
Even uitkijken bij de installatie, want de installatieprocedure meldt nergens hoeveel schijfruimte je nodig hebt en als je voor de volledige installatie kiest dan heb je minstens 180 MB vrij nodig. OmniPage herkent volgens eigen zeggen documenten in "meer dan 100" talen.

OmniPage bevat een technologie voor gelaagde vergelijking van PDF-documenten, waardoor het programma tekst-PDF-bestanden en PDF-bestanden met afbeeldingen gecombineerd met tekst ongeveer 80% nauwkeuriger converteert. De ‘Bewerkt PDF’-uitvoer is een uitvoermodus waarmee je tekst en opmaak van een document ingrijpend kunt wijzigen in de OmniPage proeflezer. Het resultaat is een goed opgemaakt en doorzoekbaar PDF-bestand.

1
2
3
4
Vorig artikel5.1 megapixel digitale camera
Volgend artikelHulp bij het bewerken en monteren van video

2 REACTIES

  1. Zou het kunnen dat Readiris aan de UCL (de franstalige Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve) werd ontwikkeld?

Reacties zijn gesloten.