Fotobewerking en masse

2
43

Integratie
En dit is net waar het in feite om draait. De grootste innovatie rond de Creative Suite is immers de zogenaamde Version Cue. Dit is een soort van fileserver die je bestanden beheert als projecten. Versiebeheer, back-up’s maken, metadata invullen en multi-usergerelateerde taken zijn de belangrijkste functies van dit tooltje. Vooral op netwerken komt dit erg van pas om verlies van data door overschrijven tegen te gaan.


Wanneer Version Cue geactiveerd is, kan elke gebruiker meteen zien welke bestanden in gebruik zijn of gewijzigd worden door andere gebruikers. Wijzigingen worden als een nieuwe versie van het bestand opgeslagen. Hierbij is het mogelijk om uitgebreide commentaar bij het bestand op te slaan in de vorm van metadata, zodat men onmiddellijk kan zien over welk bestand het gaan en in welke versie het zich bevindt. Op deze manier kan de Version Cue een beetje gezien worden als het overkoepelende geheel dat alles samenhoudt. Ook kunnen een aantal opties in verband met de beveiliging van de bestanden worden ingegeven, en kunnen projecten afgeschermd worden van gebruikers die er geen deel van uitmaken. Met de Version Cue beschik je dus als ontwikkelteam over een krachtig administratietool die alles (tenminste op vlak van bestanden) in goede banen leidt.

Adobe reikt ons een erg bruikbaar pakket op dat zonder twijfel erg dankbaar zal afgenomen worden. De applicaties individueel zijn er sterk op vooruit gegaan en dankzij de unieke Version Cue is deze Creative Suite als geheel een krachtige verzameling van tools voor de ontwikkeling van eender welk grafische creatie. Kleine doorn in het oog is het ontbreken van een uitgebreide handleiding en het feit dat de videotraining net niet genoeg informatie geeft voor de pc-gebruiker. Dit vormt echter geen demper op de werkelijke kracht van het pakket, dat een aanrader is over de ganse lijn.

1
2
3
4
Vorig artikelHoge snelheidsspiegelreflexcamera
Volgend artikelDraagbare dvd-speler met breedbeeldscherm

2 REACTIES

  1. Je zal toch wel iets meer gegevens moeten geven, Suha. Welke fout, welke configuratie heeft je PC enz.
    Doe dat wel op het forum, (onder Software – algemeen, je vraag staat er al op) dat is beter geschikt voor vraag en antwoord dan deze rubriek met reacties.

  2. als ik jasc paint shop pro8 instaleer komt er aangegeven dat er een fout is maar ik weet niet welke fout het is mijn vader ook ik hoop dat u een oplossing heeft.

Reacties zijn gesloten.