Fotobewerking en masse

2
43

Ook aan Illustrator zijn er een aantal verbouwingen uitgevoerd. Vooral op vlak van PDF-ondersteuning is er erg veel vooruitgang geboekt. Ook met Microsoft Office is rekening gehouden. Het is nu mogelijk om je creaties vanuit Illustrator in PNG-formaat op te slaan, zodat Office-applicaties ze probleemloos kunnen weergeven en afprinten. Verder worden een 200 sjablonen meegeleverd, samen met 100 OpenType fonts. Daarnaast wordt een enorme voorraad clipart en foto’s voorzien op de meegeleverde cd’s. Uiteraard kan je ook zelf sjablonen aanmaken voor later gebruik. Ook is nogal wat werk gestoken in de performantie van Illustrator. Het openen, bewaren en afprinten van je werkjes gaat nu een pak sneller. Verder worden een aantal extra effecten aangeboden, zoals het scribble effect, dat voor zich spreekt. Ook kun je eindeloos gaan spelen met de opacity of doorzichtigheid van een foto, wat uiteraard heel wat mogelijkheden biedt.

Verder is nogal wat moeite gedaan rond het werken met 3D-vormen, zoals het aanbrengen van (desnoods meerdere) lichtinvallen, en het exporteren van je 3D-creaties naar Flash-formaat. Op vlak van PDF-ondersteuning zit het ook weer flink snor, daar de nieuwste versie van Adobe Acrobat Professional wordt meegeleverd. Dit zorgt niet alleen voor een stevige ondersteuning van PDF in de applicaties binnen Creative Suite, maar ook Microsoft Office kan hier zijn graantje van meepikken. Voor het creëren van bijvoorbeeld brochures kan je nog steeds terecht bij InDesign. Hier vinden we vooral meer van hetzelfde terug. Een grotere uitwisselbaarheid met Microsoft Office, de grote compatibiliteit met PDF en uiteraard weer de hechte samenwerking met de andere applicaties, zijnde Photoshop en Illustrator.

1
2
3
4
Vorig artikelHoge snelheidsspiegelreflexcamera
Volgend artikelDraagbare dvd-speler met breedbeeldscherm

2 REACTIES

  1. Je zal toch wel iets meer gegevens moeten geven, Suha. Welke fout, welke configuratie heeft je PC enz.
    Doe dat wel op het forum, (onder Software – algemeen, je vraag staat er al op) dat is beter geschikt voor vraag en antwoord dan deze rubriek met reacties.

  2. als ik jasc paint shop pro8 instaleer komt er aangegeven dat er een fout is maar ik weet niet welke fout het is mijn vader ook ik hoop dat u een oplossing heeft.

Reacties zijn gesloten.